avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Pedeapsa pentru conducerea autovehiculului sub ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Pedeapsa pentru conducerea autovehiculului sub influenta bauturilor alcoolice

Daca am condus un autovehicul si am avut pe etilotest 0,44 iar la sange 1.1,fiind prima mea abatere,iar serviciul meu depinde de permis si sunt unic intretinatoare de familie ce pedeapsa pot primii?(cea mai grava)Nu am mancat absolut nimic in ziua respectiva,alcoolul consumat fiind foarte putin.Cei de la servici vor sa imi dau demisia din motivul ca nu mai am permis si nu mi se pare corect,deoarece nu am incalcat nici o regula privind munca,s-a intamplat in timpul meu liber si nu cu masina de servici!
Multumesc!
Astept un raspuns cat de repede posibil deoarece sunt disperata pt ca nu stiu exact ce urmeaza.
Cel mai recent răspuns: vxd , utilizator 18:13, 6 Iulie 2011
Legea spune asa :Art. 87
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana care are o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur in sange se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.Acum :
-conteaza daca ati avut sau nu antecedente
-la proces e indicat sa aduceti martori pt. a va demonstra caracterul si conduita in societate
-trebuie sa fiti extrem de spasita in fata instantei, sa constate ca va pare rau si regretati fapta comisa
-trebuie sa precizati exact cum s-a petrecut toata povestea (de ce ati consumat alcool)
Sfatul meu...un avocat bun va scapa cu o pedeapsa usoara , 1 an si ceva cu suspendare .
Am uitat sa precizez : permisul de conducere va va fi anulat.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
Vasile Văcariu, Consilier juridic
Inteleg ca aveti o singura proba de sange recoltata, iar in acest caz nu veti putea solicita un calcul retroactiv al alcoolemiei.
Infractiunea prev de art 87 al. 1 din Oug.195/2002 este sanctionata cu pedeapsa inchisorii cuprinsa intre un minim de 1 an si un maxim de 5 ani.
In situatia trimiterii in judecata, aveti posibilitatea sa uzati de disp. art 320 indice 1 c.proc.pen.- recunoasterea vinovatiei , sa administrati probe in circumstantiere ( inscrisuri) si astfel sa beneficiati de reducerea limitelor de pedeapsa cu 1/ 3 .
Avand in vedere ca nu aveti antecedente penale si data fiind pozitia de recunoastere a faptei, puteti obtine o pedeapsa situata sub minimul special al pedepsei, iar ca modalitate de executare, o pedeapsa cu aplicarea art 81. c.pen.-cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei.
In cazul condamnarii printr-o hotarare judecatoreasca definitiva ,permisul dvs. se va anula.
Veti putea sa va prezentati la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa un termen de 1 an de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
A fost doar o proba recoltata deoarece ne mai trecand prin asa ceva nu am stiut ce implica si politistul m-a convins sa nu o fac si pe a doua ca poate e in crestere,desii sigur ma ajuta mult.Pb este ca mii se pare ca a stat sangele prea mult,mii s-a facut analiza la o saptamana,e normal?am inteles ca mai mult de 3 zile nu ar avea voie sa stea sangele recoltat,e posibil sa contest?urmarirea penala nu a inceput inca,nu au ajuns rezultatele oficial.Ms
angajaza un avocat si contesta probele de sange!!!!!sangele trebuia dus imediat la iml si numai in situatii de urgenta maxim 3 zile!!!!!si.....politistul te a mintit ...dak alcolemia e in crestere inseamna ca a fost mai mica in momentul opririi in trafic.........ai avut noroc.........chiar nu te poate condamna cu probele de sange contaminate !!! recunoste ca ai consumat alcool ca asta nu poti nega dar nu recunoaste valoarea alcoolemiei!
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
vxd, utilizator
poi da dar am scris mai sus valorile care sunt,dar inca nu au venit oficial catre politie,am avut eu "o informatie"din interior cu rezultatul,saptamana aceasta vor ajunge deabia la politie si va incepe urmarirea penala,dar nu am la dosar nici o declaratie decat procesul politistului pe care nu l-am semnat pt ca nu am fost deacord cu ce a mentionat in el,eu am recunoscut ca am consumat dar mii se pare exagerat rezultatul la cantitatea consumata,toti mi-au spus ca va iesii maxim dublu adica max 0.88 si ma ajuta ca nu era mult peste limita dar mi-a iesit 1.10 la sange,e posibil cu 0.44 pe etilotest??????

Alte discuții în legătură

Dosar penal pentru conducere sub influenta alcoolului FRONZAT FRONZAT ce pasi urmeaza. am fost depistat cu aparatul alcooltest cu 0.69 si nu m-am dus la recoltarea de probe biologice. mi-a facut dosar penal si mi-a scris pe ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis cosmin_nasu cosmin_nasu am fost oprit de catre politia rutiera in trafic am fost testat cu etilotestul indicand o valoare de 0,46 in aerul expirat apoi am fost condus la spital unde ... (vezi toată discuția)
Am condus fiind sub influenta alcoolului grifmihai grifmihai am fost urmarit de o masina pe o raza de 1 km si oprit de catre acesta mentionez ca soferul e politist si nu era in misiuneci cu masina personala , mia luat ... (vezi toată discuția)