avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Dizolvare societate
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Dizolvare societate

Buna seara.
Am o problema si sper ca ma puteti ajuta.
In 2008 am deschis o societate care a primit si autorizatie pt instalarea sistemelor de securitate. La inceputul anului 2009 am facut o lucrare mica in domeniul electric dupa care am fost nevoit sa plec din tara (am avut oportunitatea unui loc de munca). Am platit datoriile la stat dupa care am lasat pe tatal meu imputernicit cu aceasta firma (sa duca documentatiile la IGPR ca nu facem nici un fel de activitate - sa nu pierdem licenta). Nu am avut nici un angajat doar eu am facut lucrarea.
In aceasta luna a ajuns acasa o citatie ca ORC cere dizolvarea firmei pe motiv ca au trecut 3 ani de inactivitate.
Totusi eu as vrea sa pastrez aceasta firma deoarece intentionez sa ma intorc in tara si sa ma apuc de treaba. Se mai poate face ceva sau e prea tarziu?
Precizez ca firma avea ceva datorii dupa ce am plecat din tara (impozitul forfetar pe care nu l-am achitat).
Exista pericolul daca firma se dizolva eu sa am cazier financiar si practic sa nu mai pot deschide alta firma (daca pe aceasta nu o mai pot salva)?
Ce ma sfatuiti sa fac?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: bossman , utilizator 22:15, 4 Iulie 2011
Chiar daca instanta admite pe fond cererea ORC-ului, o sa faca ANAF recurs pt datoriile cu impozitul, si se va admite recursul, deci nu va va dizolva. Pt orice eventualitate, angajati-va un avocat sa va reprezinte.
Nu o sa aveti cazier fiscal.

In aceasta luna a ajuns acasa o citatie ca ORC cere dizolvarea firmei pe motiv ca au trecut 3 ani de inactivitate.

Daca ati cita exact ce scrie in cererea formulata de ORC ar fi mult mai bine deoarece motivul "au trecut 3 ani de inactivitate" nu se regaseste intre cele enumerate la art 237 din lege
daca se dizolva firma, nu mai puteti lucra pe aceasta.
carmen are dreptate daca va prinde ca mai lucrati pe firma va amendeaza

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dizolvarea societate ContSters135817 ContSters135817 Buna ziua.Acum 3 ani mi'am deschis o societate comerciala, insa aceasta societate comerciala nu a functionat niciodata-am deschis'o pt ca eram student si ... (vezi toată discuția)
Comunicare de la tribunal cimigold cimigold Buna ziua! Azi am primit o comunicare din partea tribunalului prin care sunt instiintat ca administrator fiind la societatea pe care o conduc urmatoarele: In ... (vezi toată discuția)
Radiere fara lichidare firma cu datorii ericut ericut Buna ziua, as dori sa ma lamureasca si pe mine cineva..sau sa ma indrume eventual. In urma cu cateva zile m-am decis sa imi actionez in intanta fosta asociata ... (vezi toată discuția)