avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rude sau afini???
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rude sau afini???

Am o nedumerire,nu inteleg diferenta dintre rude si afini! Va rog mult cine imi poate spune ce inseamna afini, adica cine sunt afinii?!
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: anca.patri , utilizator 10:38, 4 Iulie 2011
Afini - persoane intre care exista legatura de afinitate. Exemplu, sotul si rudele celuilalt sot. Nu sunt afini nici sotii intre ei si nici rudele unuia dintre soti cu rudele celuilalt sot.
Afinitate - legaura de rudenie creata prin casatorie intre unul dintre soti si rudele celuilalt sot.
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2011
ContSters42179, utilizator
Afinitatea desemneaza legatura juridica, derivata din casatorie, in ce priveste raporturile dintre oricare dintre soti si rudele celuilalt sot, rude prin alianta.
Mai simplu spus - rudele sunt rudele de sange - ex. fratele si sora.
Afinii sunt rudele prin alianta - ex. fratele si sotul sorei (cumnat).
Va multumesc pentru raspunsuri,asa gandeam si eu pana ce am incercat sa inteleg motivele de recuzare ale judecatorului,cf art. 27 C.pr.civ. Nedumerirea mi-a venit de la punctele 1 si 3, nu le inteleg,adica m-i se pare ca punctul 1 il cuprinde pe punctul 3( ca si inteles). nu reusesc sa vad logica lor.
La pct-ul 1 zice" ....cand este sot, ruda sau afin...cu vreuna dintre parti", iar pct-ul 3 : " cand sotul...este ruda sau afin ....a uneia dintre parti".
Daca afinii mei sunt rudele sotului si viceversa, nu inteleg pct-ul 3.
Il cuprinde ...si nu prea.

Doamna X este afin cu fratele sotului ei.
Doamna X nu este afin cu sotia fratelui sotului ei (doamna Y)
Dar sotul doamnei X este afin cu sotia fratelui lui (doamna Y).

Daca doamna X este jude si doamna Y este parte in proces este aplicabil pct. 3 (nu si pct. 1)
Ultima modificare: Duminică, 3 Iulie 2011
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Afini de gradul ii Emil P Emil P Buna ziua! Va rog sa-mi transmiteti daca eu sunt afin sau ruda pana la gradul II inclusiv cu sotia fratelui sotiei mele. De asemenea ma intereseaza ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie Moldovan Fery Moldovan Fery Soacra mea ce grad de rudenie e cu mine (vezi toată discuția)
Grade de rudenie intre cumnati danabra danabra ce grad de rudenie este intre sotul meu si sotul surorii mele, la fel si intre sotul meu si parintii mei (vezi toată discuția)