avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Competenta unui Birou Executor Judecatoresc
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Competenta unui Birou Executor Judecatoresc

Un Birou Executor Judecatoresc situat in sectorul 4 poate intocmi si elibera Proces verbal de punere in posesie in baza unei hot.def. si irev. pronuntata de ICCJ (situata in sector 2) privind un imobil din sectorul 1, iar debitorul (Primaria Municipiului Bucuresti) se afla in sectorul 6? Daca nu are aceasta competenta, acel proces verbal de punere in posesie poate fi atacat in justitie? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Marta Tot , utilizator 16:38, 3 Iulie 2011
Potrivit Legii nr.188/2000 , Capitolul II - Competenta executorilor judecatoresti

Art. 7 Executorul judecatoresc are urmatoarele atributii:
a) punerea in executare a dispozitiilor cu caracter civil din titlurile executorii;
b) notificarea actelor judiciare si extrajudiciare;
c) comunicarea actelor de procedura;
d) recuperarea pe cale amiabila a oricarei creante;
e) aplicarea masurilor asiguratorii dispuse de instanta judecatoreasca;
f) constatarea unor stari de fapt in conditiile prevazute de Codul de procedura civila;
g) intocmirea proceselor-verbale de constatare, in cazul ofertei reale urmate de consemnarea sumei de catre debitor, potrivit dispozitiilor Codului de procedura civila;
h) intocmirea, potrivit legii, a protestului de neplata a cambiilor, biletelor la ordin si a cecurilor, dupa caz;
i) orice alte acte sau operatiuni date de lege in competenta lui.

Art. 8
(1) Executorii judecatoresti isi indeplinesc atributiile in circumscriptia judecatoriei pe langa care functioneaza, daca prin lege nu se dispune altfel.
(2) Competenta teritoriala a birourilor de executori judecatoresti cu sediul in municipiul Bucuresti se intinde pe tot cuprinsul municipiului.
(3) In cazul in care in circumscriptia unei judecatorii nu exista nici un executor judecatoresc sau exista doar unul, Camera executorilor judecatoresti poate delega executori judecatoresti din circumscriptia altei judecatorii, situata in circumscriptia aceleiasi curti de apel, pentru a indeplini atributiile prevazute la art. 7.

Art. 9
(1) In cazul prevazut la art. 7 lit. a) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala urmeaza sa se faca executarea.
(2) In cazul urmaririi silite a bunurilor este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala sunt situate sau se afla acestea. Daca bunurile urmaribile se afla in circumscriptiile mai multor judecatorii, competenta apartine oricaruia dintre executorii judecatoresti care functioneaza pe langa acestea.
(3) In cazul prevazut la art. 7 lit. e) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei unde sunt situate sau se afla bunurile in privinta carora s-a dispus aplicarea acestei masuri.
(4) In cazul prevazut la art. 7 lit. f) este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in a carei raza teritoriala se va face constatarea.
(5) In celelalte cazuri prevazute la art. 7 este competent orice executor judecatoresc investit de partea interesata.
Sa inteleg ca Procesul verbal de punere in posesie poate fi atacat in justitie intrucat nu respecta prevederile Art.9 al.(1) din Legea 188/2000. Am inteles bine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fara dispozitia primarului general Marta Tot Marta Tot Imobilul retrocedat prin instanta si unitatea detinatoare obligata sa il restituie se afla in sectorul 2.Pot sa apelez la un Birou Executor Judecatoresc din ... (vezi toată discuția)
Contract cu un alt executor judecatoresc bcfbmv bcfbmv Buna ziua, Spuneti-mi va rog, pot sa fac un contract pentru executari silite cu un alt executor -din alta localitate chiar- daca, cu cei pe care ii are ... (vezi toată discuția)
Executare silita Mircea Costache Mircea Costache Buna seara!Am primit o înștiințare de executare silită venită de la un birou din București. Mentionez ca nici eu si nici debitoarea nu avem domiciliul ... (vezi toată discuția)