avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Fara dispozitia Primarului General
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Fara dispozitia Primarului General

Imobilul retrocedat prin instanta si unitatea detinatoare obligata sa il restituie se afla in sectorul 2.Pot sa apelez la un Birou Executor Judecatoresc din sectorul 4 pentru a-mi elibera procesul verbal de punere in posesie fara sa am si Dispozitia Primarului General de restituire? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Alexandru Munteanu , Avocat 03:13, 30 August 2011
Da puteti apela la un executor judecatoresc din sectorul 4 pentru a va pune in posesie imobilul din sectorul 2.
Nu executorul judecatoresc va elibereaza procesul verbal de punere in posesie.El poate sa notifice organul administrativ ca acesta are obligatia sa va puna in posesie conform hotararii judecatoresti.
Domnule avocat Munteanu! Un coleg de-al dvs.mi-a spus ca trebuie sa respect art.9 al.1 din Legea 188/2000 potrivit caruia "in cazul prevazut la art.7 lit.a ("Executorul judecatoresc are urmatoarele atributii : a) punerea in executare a dispozitiilor cu caracter civil din titlurile executorii") este competent executorul judecatoresc din circumscriptia judecatoriei in a carei raya teritoriala urmeaza sa se faca executarea". Eu ce fac ?
Executorii Judecatoresti au ca circumscriptie tot orasul.

Art. 8
(1) Executorii judecatoresti isi indeplinesc atributiile in circumscriptia judecatoriei pe langa care functioneaza, daca prin lege nu se dispune altfel.
(2) Competenta teritoriala a birourilor de executori judecatoresti cu sediul in municipiul Bucuresti se intinde pe tot cuprinsul municipiului.
(3) In cazul in care in circumscriptia unei judecatorii nu exista nici un executor judecatoresc sau exista doar unul, Camera executorilor judecatoresti poate delega executori judecatoresti din circumscriptia altei judecatorii, situata in circumscriptia aceleiasi curti de apel, pentru a indeplini atributiile prevazute la art. 7.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Competenta unui birou executor judecatoresc Marta Tot Marta Tot Un Birou Executor Judecatoresc situat in sectorul 4 poate intocmi si elibera Proces verbal de punere in posesie in baza unei hot.def. si irev. pronuntata de ... (vezi toată discuția)
Contract cu un alt executor judecatoresc bcfbmv bcfbmv Buna ziua, Spuneti-mi va rog, pot sa fac un contract pentru executari silite cu un alt executor -din alta localitate chiar- daca, cu cei pe care ii are ... (vezi toată discuția)
Executare silita Mircea Costache Mircea Costache Buna seara!Am primit o înștiințare de executare silită venită de la un birou din București. Mentionez ca nici eu si nici debitoarea nu avem domiciliul ... (vezi toată discuția)