avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1397 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe fond mediu
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

fond mediu

va rog
pentru magazine vanzari cu amanuntul se cumpara hartie de impachetat .
Pentru aceasta hartie in care se impacheteaza produsul si se da clientului persoane fizize se plateste 2% fond mediu?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Gabriela Monica Ionescu , Consultant fiscal 23:45, 5 Iulie 2011
Cei care cumpara ambalajele nu trebuie sa plateasca fondul de mediu; Platesc fondul de mediu doar cei ce introduc pe piata nationala ambalaje prin vanzare sau productie.
da dar eu ca persoana juridica vand acele produse ambalate in hartie persoanelor fizice prin magazine de desfacere cu amanuntul in Romania. Nu se considera ca eu introduc pe piata nationala ambalaje? Hartia e cumparata de la producator din Romania.
Achita producatorul fondul de mediu, Dvs. nu aveti nicio obligatie in acest sens.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fond de mediu ambalaje mevaioana mevaioana Buna ziua! Nu stiu cat de bine am postat la categorie, dar mai potrivita nu am gasit. Asa avea nevoie de o mana de ajutor, daca se poate, cu o situatie ... (vezi toată discuția)
Gestiune ambalaje reutilizabile ALKOR ALKOR Buna ziua ! Legat de gestiune ambalajelor am urmatoarea intrebare: 1. in cazul unei firme care importa ,materie prima transportata in ambalaje reutilizabile ... (vezi toată discuția)
Fond de mediu - taxa de 2 lei /kg psilvie psilvie Buna ziua, Va solicit ajutorul pentru urmatoarea: firma noastra importa bunuri care sunt ambalate pe paleti. Furnizorul ne factureaza paletii livrati iar ... (vezi toată discuția)