avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Fond de mediu - taxa de 2 lei /kg
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Fond de mediu - taxa de 2 lei /kg

Buna ziua,

Va solicit ajutorul pentru urmatoarea: firma noastra importa bunuri care sunt ambalate pe paleti. Furnizorul ne factureaza paletii livrati iar noi la randul nostru facturam mai departe la clienti. In acest caz mai trebuie platit contributia de 2 lei / kg?

Va multumesc pentru ajutor!
Cel mai recent răspuns: ContSters307306 , utilizator 21:01, 20 Decembrie 2013
Potrivit prevederilor OUG nr. 196/2005 privind Fondul pentru mediu şi prevederilor Ordinului MMGA nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contribuţiilor şi taxelor datorate la Fondul pentru mediu , se precizează că taxa pe ambalaje este datorată de către operatorii economici care introduc pe piaţa naţională ambalaje de desfacere şi bunuri ambalate.
Conform prevederilor Ordinului MMGA nr. 578/2006 pentru aprobarea Metodologiei de calcul al contribuţiilor şi taxelor datorate la Fondul pentru mediu, introducere pe piaţa naţională a unui produs este acţiunea de a face disponibil pe piaţa naţională, pentru prima dată, contra cost sau gratuit, un produs, în vederea distribuirii şi/sau utilizării, inclusiv utilizării/consumului propriu. [...] În cazul produselor provenite dintr-un alt stat, oricare ar fi regimul vamal al acestora, sunt considerate ca introduse pe piaţa naţională numai ambalajele care devin deşeuri pe teritoriul naţional. Produsele achiziţionate din afara spaţiului naţional, inclusiv produsele destinate utilizării/consumului propriu, se consideră introduse pe piaţa naţională în momentul achiziţiei.
Ultima modificare: Duminică, 15 Decembrie 2013
ContSters307306, utilizator
Buna ziua,

Va multumesc ptr raspuns. Deci, daca am inteles bine, trebuie sa platim cei 2 lej/kg pentru paletii introdusi in tara. E corect?
Va multumesc din nou.
In aceasta situatie, da!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa de mediu consul_costi consul_costi Am si eu o intrebare: Conform ORDIN-lui nr. 149 din 18 februarie 2019 privind modificarea şi completarea anexei la Ordinul ministrului mediului şi ... (vezi toată discuția)
Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)
Taxa pe ambalaje de desfacere hipland hipland Buna, importam pung pentru panificatii. Desfacere, ambalare paine, crornuri a.m.d. Cum se calcueaza \"ecotaxa\"? Se plateste ecotaxa?#-o (vezi toată discuția)