avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Codul muncii
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Codul muncii

In comuna Nicoresti, judetul Galati, in iunie 2011, reprezentanti ai Garzii Financiare, insotiti de jandarmi, au amendat proprietari de terenuri agricole care aveau oameni la prasit pe motiv ca foloseau munca la negru.
Va rog sa imi explicati (!?) temeiul juridic al acestor amenzi.
Care poate fi / este statutul juridic al detinatorului de teren agricol?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:10, 4 Iulie 2011
Acei " proprietari " nu cumva erau de fapt firme care trebuia sa-i angajeze pe respectivii ca zilieri, dupa noua lege aparuta in acest an?
Nu, erau simple persoane fizice.
Din cate stiu Garda Finanaciara nu are atributiuni in domeniul relatiilor de munca ... nu cumva erau si inspectori de la ITM ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamare angajator dragos_cerbu dragos_cerbu buna seara, Sunt barman,patronul nu-mi da voie sa imi verific inventarul!! e gestiunea mea,dar totusi daca o tura vrea sa ma scoata bine la inventar o face ... (vezi toată discuția)
Legea zilierilor irinamaria32 irinamaria32 Buna ziua! Suntem un ong al producatorilor agricoli. Obictul de activitate si obiectivele asociatiei se refera mai mult la protejarea si sprijinirea ... (vezi toată discuția)
Va rog ajutati-ma ca nu m-a lamurit nimeni pana acum despre angajare la garda financiara /itm kakadu kakadu buna ziua! am termina facultatea de drept!! ce fel de master pot face pt garda financiara si ce fel de master pentru itm????? sau trebuie facultate speciala ... (vezi toată discuția)