avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale buna ziua! ma lovesc de o problema la ORC : punctul de ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

buna ziua! ma lovesc de o problema la ORC : punctul de lucru/sediu secundar

trebuie cuprins in actul constitutiv actualizat?
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
ovidiu7676, utilizator
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 12:15, 18 Iulie 2011
EU am gasit altceva :"Read more: [ link extern ]
Citeste mai mult pe EuroAvocatura.ro:

Documentele necesare pentru inregistrarea in registrul comertului a mentiunilor privind schimbarea sediului comerciantilor sau a sediului sucursalelor in alt judet:

Este adevarat fiecare ORC are un regim intern, pacat costurile sunt mai mari.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
ovidiu7676, utilizator
@ovidiu7676

Link-ul dat de d-voastra precum si link-urile mele nu fac decat sa confirme un lucru: o multime de legi si reglementari care se contrazic sau dau posibilitatea interpretari, chiar in cadrul aceleasi legi exista formulari contradictorii sau interpretabile.
In cazul in care se incalca legile flagrant, mai exista sanse sa primesti dreptate, bineinteles cu un sprijin foarte bun.
Daca insa sunt probleme ce rezulta din contradictiile legislative sau din interpretabilitatea legilor, atunci sunt sanse aproape nule sa iti obit drepturile.
Exemplu
AC contine cele prevazute la Art.7 din L31/90
Daca apare un “loc” nou de desfasurare atunci inseamna ca AC initial sufera o modificare, pentru ca acest “loc” nu a existat initial.
La fel si pentru asociati, capital social, aport, samd.
Si atunci auzi de la functionar: trebuie si AC actualizat, chiar daca din alte reglementari nu ar rezulta asa ceva. Deoarece obligatia lui de functionar este sa incaseze banii. Ca este referent, ca este seful cel mare.
Si atunci ce faci? Ca doar nu ai timp sa astepti cu lunile sau cu anii pana primesti dreptatea.

Asa ca mult succes. Poate nu vi se cere actul, poate vi se cere si reusiti sa ii convingeti prin legi, hotarari precedente, sau poate veti avea de a face cu un functionar "ferm" care nu va renunta la parearea lui si va solicita AC actualizat.

Intr-adevar este pacat pentru cei ce sunt jumuliti. Dar poti fi mandru ca ai ajutat si salvat tara.:D
Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
kappauser, utilizator
@kappauser faceti cateva confuzii

kappauser a scris:

Aveti aici un link care prevede documentele necesare pentru schimbarea sediului social sau a sediului sucursalelor. Un nou punct de lucru, sucursala este tot o schimbare de la mai putin la mai multe.


Aici confundati a infiinta ceva NOU (= a face sa ia fiinta) cu a schimba (a inlocui un lucru cu altul).


kappauser a scris:

Personal si eu consider ca un nou sediu secundar fara personalitate juridica, indiferent cum se numeste constituie o modificare a AC. Insa nu consider necesar inregistrarea ...


Este exact ...viceversa.

Ganditi-va la emblema (supusa INREGISTRARII, dar care poate sa FIE sau sa NU FIE un element al actului constitutiv initial)

Daca emblema este element al actului constitutiv (aveam acolo desenul/macheta unei ciori cocotata pe gard) si vreau sa o MODIFIC (sa desensez un elefant pe sarma) ATUNCI trebuie sa depun si AC actualizat avand o ALTA MACHETA (a elefantului IN LOCUL ciorii)

Daca emblema NU ESTE in actul constitutiv initial (n-am avut o emblema), atunci NU SE MODIFICA niciun element al actului constitutiv si n-am de ce sa-l actualizez.

Cautati pe ONRC (formalitati) documentele necesare inregistrarii emblemei si folositi informatia de acolo IMPOTRIVA lor...pentru aceeasi ratiune. (in speranta ca veti avea norocul sa dati peste o persoana luminata).


Ultima modificare: Joi, 7 Iulie 2011
romascanu, moderator
@romascanu
Daca cititi postarile mele puteti vedea ca nu am afirmat nicaieri ca in baza unei legi este necesara actualizarea AC. Raspunsurile au fost fie link-uri catre site-uri de specialitate, de unde am citat raspunsul lor, fie parearea mea personala.

Daca fac ceva confuzii, sa incercam sa le lamurim:
A schimba inseamna printre altele si a modifica, a transforma, a preface, a muta, nu doar a inlocui.

A infiinta ceva nou are ca efect adaugarea unui element nou la o multime deja existenta. Deci are loc o modificare, prin care se mareste numarul elementelor.

AC trebuie sa cuprinda obligatoriu elementele din Art. 7. Parerea mea este ca tocmai prevederea includerii sediilor secundare in AC doar odata cu infiintarea societatii duce la confuzii. Prin exceptarea in alte cazuri, se creaza portitele de fentare a legii. Fie sediile secundare nu se inscriu in AC, fie trebuie inscrise oricand sunt infiintate.
Aceasta formulare insa creaza si pentru ORC posibilitatea de a interpreta lucrurile cum doresc ei, in sensul cel mai favorabil lor, adica incasarea de cat de multe taxe.

Pacat ca nu ati citat complet propozitia. “Insa nu consider necesar inregistrarea si plata mai multor documente la ORC,…..”
Ce este viceversa aici?

Este parerea mea personala ca un sediu secundar nou infiintat ar constitui o modificare a AC.
Insa indiferent ca este considerate sau nu o modificare a AC, trebuie sa fie suficient depunerea unui singur document de modificare (fie schimbare fie infiintare) , efectele produse asupra altor documente initiale (actualizarea documentelor) ar trebui facute din oficiu, fara plata altor taxe suplimentare.

Si acest lucru este folosit de ORC tot la fel in folosul propriu. Chiar in conditiile unor legi care prevad clar anumite lucruri, foarte adesea sunt folosite interpretarile propri ORC-ului a altor paragrafe legale sau reglementari, astfel incat sa rezulte obligativitatea taxarilor suplimentare.

Iar exemplul d-voastra cu emblema nu face decat sa confirme incercarile de abuz al unora de la ORC. In ciuda faptul ca nu exista obligativitatea de a fi incluse in AC, si in ciuda faptului ca prevederile propri ORC mentioneaza conditiile si modul de aplicare, totusi functionarii aplica interpretarea “original” care asigura incasarea unor taxe mai mari.

Aici este problema mare. Vrei sa faci cum zicem "noi", adica platesti, bine, :D nu vrei, treaba ta #-o
Si daca nu dau peste mintea luminata de care pomeniti,ce folos am daca trebuie sa apelez la un avocat, cu costurile si timpul pierdut aferente, daca voi primi raspunsul in cativa ani?
kappauser a scris:

Daca fac ceva confuzii, sa incercam sa le lamurim:
A schimba inseamna printre altele si a modifica, a transforma, a preface, a muta, nu doar a inlocui.

A infiinta ceva nou are ca efect adaugarea unui element nou la o multime deja existenta. Deci are loc o modificare, prin care se mareste numarul elementelor.

Da, faceti ceva confuzii si sa va explic si care.

Este extrem de simplu, dar este chestiune de semantica.

Cand se infiinteaza o societate comerciala, optional, in AC, se trec si eventualele sedii secundare, si elementele lor de identificare.(denumire, sediu, statut juridic)
In cazul in care acestea nu exista la acel moment, se trece doar mentiunea ca: societatea va putea infiinta sucursale si filiale in tara cat si in strainatate, etc.

Ulterior, cand acestea se infiinteaza, doar se inregistreaza, neconsiderandu-se ca a avut loc o modificare a AC, fiind mentionate aceste lucruri.

In cazul in care in AC, nu exista acesta mentiune, este necesar un act aditional, ce va face parte integranta din AC, deoarece, astfel, acesta se modifica prin noile elemente ce apar.

D-na Av.Romascanu, a folosit un alt exemplu, cu emblema socetatii.
Ultima modificare: Luni, 18 Iulie 2011
Quartila, utilizator

Alte discuții în legătură

Nedepunere act constitutiv actualizat Roxana alina  Stancu  Roxana alina Stancu buna ziua. ce se intampla in cazul in care s-a operat o modificare la un SRL, in sensul ca s-a mutat locatia depozitului, dar odata cu depunerea actului ... (vezi toată discuția)
Diferente intre punct de lucru si susursala irina.comardici irina.comardici Buna ziua, Poate sa ma lamureasca cineva in privinta diferentelor intre punctul de lucru si sucursala? Care sunt avantajele si dejavantajele fiecareia ... (vezi toată discuția)
Deschidere filiala sau sucursala pentru o asociatie Raluca Balascan Raluca Balascan Care este procedura pentru deschiderea unui \\"punct de lucru\\" al unei asociatii, tinand cont de faptul ca sediul social al acesteia este intr-un sector iar ... (vezi toată discuția)