avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... depozite banca greceasca
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

depozite banca greceasca

am si eu o intrebare: daca un deponent are intr-o banca greceasca echiv a 100.000 eur intr-un depozit si in contul curent are in mod frecvent peste 50.000 eur cum va fi el despagubit de catre Fondul de Garantare al Depozitelor Bancare?Ma intereseaza ce se intampla cu acei bani de pe contul curent in cazul in care banca ar intra in faliment?

multumesc
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 01:04, 7 Iulie 2011
In caz de faliment, FGDB despagubeste in limita stabilita pentru acea data. De la 01.01.2011 e echivalentul a 100000 euro.
[ link extern ] /
Dar, nu ar fi trebuit "sa puneti toate ouale in acelasi cos". Acesta e un sfat. Dumneavoastra decideti.
Anumite banci garanteaza prin fonduri speciale chiar mai mult decat sunt obligate prin legislatia europeana. Interesati-va direct la banca respectiva, de obicei bancile chiar isi fac reclama cu acest lucru, adica sunt garantate sume mai mari decat minimul impus.
Multumesc pentru raspuns dar as mai avea nevoie de o mica lamurire: in cazul nedorit al unui eventual crah de unde mai provin aceste fonduri speciale si mai ales care este procedura?

multumesc
Bancile depun banii in niste fonduri. In cazul de crash, depunatorii sunt informati imediat de acest fond, sau anumite autoritati din tara respectiva. Conditia este ca bancii sa ii fie cunoscuta adresa reala a depunatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Garantare depozit/cont bancar Artigas Artigas Va salut, Plafonul de garantare de 100000 Euro de catre stat a depozitelor/conturilor bancare se refera la fiecare depozit sau cont,indiferent daca acestea ... (vezi toată discuția)
Ing cont curent Srb Srb Daca ING are o problema conturile curente sunt garantate de ING Olanda? Sau doar daca sunt sub forma unui depozit pe 3 6 luni sau 1 an? (vezi toată discuția)
Regulament bnr ...elena ...elena Va rog sa-mi spuneti ce suma depozitata pentu pers. juridice garanteaza banca in caz de faliment, si ce se poate intapla cu un credit ipotecar pers. fizice ... (vezi toată discuția)