avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... ING cont curent
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

ING cont curent

Daca ING are o problema conturile curente sunt garantate de ING Olanda? Sau doar daca sunt sub forma unui depozit pe 3 6 luni sau 1 an?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:21, 16 August 2016
Fondul de garantare a depozitelor bancare (FGDB) garanteaza depozitele constituite la bancile din Romania in limita a 100.000 eur. In acceptiunea FGDB, prin depozit bancar se intelege si depozit la termen si cont curent si cont de card etc.
Daca ING are o problema, conturile curente sunt garantate de fondul de garantare din Olanda, si chiar daca nu sunt sub forma unui depozit propriu-zis, si sunt doar sub forma unui cont curent sau a unui cont de card.
ING Romania este sucursala a ING Olanda, garantarea se face de ING Olanda nu de FGDB Olanda, fiind supusa jurisdictiei olandeze in domeniu.
Rectificare"nu de FGDB Romania"in loc de "nu de FGDB Olanda"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depozit bancar - care e limita de garantare? daneficient daneficient sant garantate de catre stat depozitele de economii cu dobanda negociata intre o persoana fizica si banca ,care e limita superioara de depozit, garantat? (vezi toată discuția)
Depozite banca greceasca georgepbr georgepbr am si eu o intrebare: daca un deponent are intr-o banca greceasca echiv a 100.000 eur intr-un depozit si in contul curent are in mod frecvent peste 50.000 eur ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu depozitele populatiei la banci straine in caz ca acestea se retrag din romania? ELuminita ELuminita Buna ziua, Va rog ar putea cineva sa-mi spuna ce se intampla cu depozitele si conturile pe care o persoana fizica le are la o banca straina in cazul in ... (vezi toată discuția)