avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 117 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Taxa racordare apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Taxa racordare apa

Buna. Consiliul local al comunei, din fonduri europene, a executat o lucrare de sistem de alimentare cu apa potabila pentru comuna. Intr-o sedinta simpla domnii consilieri au hotarat ca fiecare familie sa plateasca o suma de racordare la noul sistem.
Cat timp avem contract cu consiliul local pentru furnizarea apei, consideram ca e treaba lor ca sa ne conecteze la apa..adica cine vinde apa n-are decat s-o contorizeze si sa lege reteaua din interiorul casei la reteaua de pe domeniul public.
Se poate contesta decizia consiliului local?

..mi se pare cam ilegala taxa de racordare deoarece noi DEJa suntem racordati la sistemul de apa.. daca lasam fara nici o reactie ma tem ca in fiecare an vor schimba cate 1 metru de teava si ne vor pune la plata prin hotarare de consiliu local.

Ce putem face in acest caz?

Nu am nimic impotriva daca se pretinde o anumita suma de la cei care se racodeaza pentru prima data la retea, dar noi nu putem in fiecare an sau in fiecare luna, sau cand vor consilierii sa ne re-re-re-racordam la retea pe acelasi contract.

Cu stima,
Zoli B.
Ultima modificare: Luni, 4 Iulie 2011
zolysoftsolutions, utilizator
Cel mai recent răspuns: unlocatar , utilizator 00:30, 6 Iulie 2011
..datorita lipsei vre-unei pareri..n-am decat sa ma las pagubas si sa fiu mai atent la urmatoarele alegeri si/sau sa ma mut intr-o zona cu oameni mai zdraveni la cap.
Daca consilierii hotarasc zilnic o taxa, aceea trebuie platita..punct.. democratia in Romania de azi.
Aveti dreptate ca nu e legal sa va ceara asa ceva.
Faceti o cerere scrisa la
[ link extern ] /
Gasiti jos adresa cea cu petitii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietatea privata bogdan07_th bogdan07_th Buna ziua! Am si eu o nelamurire, am sa o explic intr-un mod pentru a putea fi inteleasa. Persoana \"X\" detine o propritate privata (casa); care este ... (vezi toată discuția)
Acord acces retea gaze naturale luk2011 luk2011 [b]Mentionez[/b] : costul total de extindere retea gaze naturale ar fi suportat de mine in intregime ( [b]adica pe cheltuiala mea - proiect, avize, manopera, ... (vezi toată discuția)
Utilitati pentru o locuinta Adrian_RADEANU Adrian_RADEANU Ce se înțelege prin:,,acces la energia electrică și apa potabilă, evacuarea controlată a apelor uzate și a reziduurilor menajere”, una dintre ... (vezi toată discuția)