avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 574 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... filiala fundatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

filiala fundatie

Ce acte sunt necesare pentrud eschiderea unei filiale a unei fundatii si care este procedura?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:12, 4 Septembrie 2011
Va trebuie hotararea consiliului director, prin care este alocat si patrimoniul. Personalitatea juridica se dobandeste de la data inscrierii filialei in Registrul asociatiilor si fundatiilor . Filiala poate incheia acte juridice de dispozitie, in numele si pe seama fundatiei, numai pe baza hotararii prealabile a consiliului director al fundatiei. Pentru a inscrie filiala, reprezentantul fundatiei va depune cererea de inscriere, impreuna cu hotararea de constituire a filialei, statutul, actul constitutiv, actele doveditoare ale sediului si patrimoniului initial ale acesteia, la judecatoria in a carei circumscriptie teritoriala urmeaza sa-si aiba sediul filiala.
cititnd raspunsul dumneavoastra m-am edificat din anumite puncte de vedere deoarece si eu sunt acum in situatia de a deschide o filiala a unei fundatii si singurele acte pe care le am acuma sunt actul constitutiv al fundatiei si statutul filialei pe care intentionez sa o deschid. Daca sunteti amabil sa ma indrumati ..
Cu stima
Trebuie sa mergeti cu actele de mai sus la judecatoria de care apartine localitatea unde vreti sa infiintati filiala.
si actele care le-am mentionat mai sus sunt suficiente? sau mai am nevoie de ceva in plus?
Mai trebuie hotararea de constituire a filialei emisa de adunarea generala a fundatiei, statutul fundatiei, actele doveditoare ale sediului si patrimoniului initial ale
filialei si o cerere de inscriere. Le-am enumerat pe toate in postarea facuta mai sus.
Ultima modificare: Marți, 26 Iulie 2011
george-neagu, moderator

Alte discuții în legătură

Fundatie in filiala fundatie strainatate ojunk ojunk Buna ziua, As avea doua intrebari legate de infiintarea unei filiale pentru o fundatie straina: 1) daca o fundatie care exista deja in Romania poate ... (vezi toată discuția)
Cuantum patrimoniu filiala fundatie alnajar alnajar Buna tuturor, Stie cineva care este cuantumul patrimoniului alocat unei filiale a unei fundatii? Cum se calculeaza?Este o suma fixa? Am cautat un rasp. in ... (vezi toată discuția)
Deschidere filiala ong lili77 lili77 Buna ziua ,as dori si eu sa stiu ce acte trebuie pentru inscrierea filialei ;sediul social este in Bucuresti iar eu as dori sa deschid(inscriu) filiala si in ... (vezi toată discuția)