avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... fundatie in filiala fundatie strainatate
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

fundatie in filiala fundatie strainatate

Buna ziua,

As avea doua intrebari legate de infiintarea unei filiale pentru o fundatie straina:

1) daca o fundatie care exista deja in Romania poate fi trecuta sub administrarea unei fundatii din strainatate, adica sa "transformi" fundatia independenta din RO ca sa devina filiala fundatiei din strainatate? Iar daca acest lucru nu este posibil, ramane urmatoarea intrebare:


2) Cum isi poate deschide o fundatie din strainatate o filiala in Romania? Si ce statut juridic are ?

Cu multumiri,
Cristi
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:42, 29 Octombrie 2009
Fundatia isi poate constitui filiale, ca structuri teritoriale, pe baza hotararii consiliului director, prin care le este alocat patrimoniul.
Filiala este condusa de un consiliu director propriu, alcatuit din cel putin 3 membri.

In vederea inscrierii filialei, reprezentantul fundatiei va depune cererea de inscriere, impreuna cu hotararea de constituire a filialei, statutul, actul constitutiv, actele doveditoare ale sediului si patrimoniului initial ale acesteia, la judecatoria in a carei circumscriptie teritoriala urmeaza sa-si aiba sediul filiala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Filiala fundatie luizacsinte luizacsinte Ce acte sunt necesare pentrud eschiderea unei filiale a unei fundatii si care este procedura? Multumesc (vezi toată discuția)
Filiala ong infiintat in sua annabela annabela Buna ziua. Doresc sa aflu daca un ONG infiintat in SUA poate avea filiala in Romania si angajati de asemenea, respectiv ce demersuri trebuie facute in acest ... (vezi toată discuția)
Cuantum patrimoniu filiala fundatie alnajar alnajar Buna tuturor, Stie cineva care este cuantumul patrimoniului alocat unei filiale a unei fundatii? Cum se calculeaza?Este o suma fixa? Am cautat un rasp. in ... (vezi toată discuția)