avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general fisa evaluare riscuri
Discuție deschisă în Contabilitate în general

fisa evaluare riscuri

unde pot gasi fisa de evaluare riscuri?are cineva gata completat fisa pentru contabil si lucrator comercial?
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 13:46, 5 Iulie 2011
Evaluarile de risc, se intocmesc de catre evaluatori de risc, in functie de factorii de risc la care este supus un angajat intr-o anumita meserie.
Chiar daca in mare riscurile la care sunt supusi angajatii, sunt specifice activitatii desfasurate, ele se completeaza si cu riscurile la nivel de societate, in functie de activitatea desfasurata de aceasta.
Nu exista evaluari de risc STAS.
Acestea sunt in functie de factorii de risc din mediul unde angajatul isi desfasoara activitatea si difera de la o firma la alta, in functie de activitatea desfasurata.
Atunci cand se evalueaza un loc de munca, pentru fiecare meserie, evaluatorul, are nevoie de anumite date, specifice, care il ajuta sa evalueze corect riscurile la care este supus angajatul ce are o anumita meserie.
Prin lege, angajatorii au obligatia de a organiza activitatea de securitate si sanatate în munca în scopul prevenirii evenimentelor în timpul programului de munca de la fiecare loc de munca si asigurarii protectiei sanatatii angajatilor contra îmbolnavirilor profesionale.
Evaluarea riscurilor, este punctul de plecare în activitatea de prevenire si protectie.
Evaluarea riscurilor este o activitate, prin care se identifica factorii de risc dintr-un sistem de munca si se cuantifica dimensiunea lor printr-o combinatie între gravitatea si frecventa consecintelor asupra factorului uman.
Evaluarea trebuie revizuita la intervale regulate, pentru a se asigura o actualizare permanenta. Revizuirea trebuie realizata ori de cate ori se produc schimbari semnificative în cadrul organizatiei sau ca urmare a concluziilor cercetarii unui accident de munca sau unui „accident evitat în ultima clipa”.




~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Evaluare risc ssm - grupuri sensibile la risc specific mvasilescu mvasilescu la noi i unitate este realizata evaluarea de risc SSM insa nu s-a tinut cont de grupurile sensibile la risc. Va rog sa-mi spuneti cum se poate realiza ... (vezi toată discuția)
Planul de prevenire si protectie narcisa_narcisa narcisa_narcisa Buna seara. Care e cea mai corecta/ buna metoda de a intocmi planul de prevenire si protectie pentru o firma de constructii.? hg 300/ 2006. - un plan pe ... (vezi toată discuția)
Fisa de solicitare a examenului medical la un srl miki72 miki72 buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema: am infiintat in SRL avand ca obiect de activitate consultant tehnica (cod CAEN 7112), sunt unic ... (vezi toată discuția)