avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Infiintare firma mixta
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Infiintare firma mixta

Problema mea este urmatoarea: vrem sa infiintam o firma impreuna cu sora mea, care este cetatean strain. Ea ar raspunde de achizitionarea materiei prime pentru lucrari executate in special in Romania.Ideea era ca ea sa fie angajat al firmei .O intrebare era: taxele ( CAS, pensii, etc) aferente ei si eventualilor alti angajati care ar mai fi acolo se platesc conform legislatiei de acolo sau celei din Romania? Alta intrebare era : putem infiinta firma aici in Romania iar acolo sa infiintam doar un punct de lucru?Care ar fi avantajele? Dar dezavantajele? Ar fi mai avantajos sa apara in acte ca si asociat sau sa ramana doar angajat?
Pe de alta parte eu doresc sa pornesc in plus o alta activitate, fara nici o legatura cu cea comuna. Ar fi necesara infiintarea unei noi firme pentru asta ?
O ultima problema era: cum as putea proceda la declararea sediului social, tinand cont ca eu in prezent locuiesc intr-o locuinta inchiriata, avand casa in constructie?
Cel mai recent răspuns: Laura PITICAS , Avocat 22:41, 2 August 2008
Pot presupune ca nu am exprimat destul de clar nelamuririle mele? Colegii de pe forum au fost intotdeauna atat de prompti cu raspunsurile! Please help!:help:
Firma o puteti deschide cu sediul social intr-o locuinta inchiriata, daca aceasta este inchiriere este eclarata la administratia financiara in raza careia se afla locuinta.
buna seara! la prima intrabre - taxele se platesc in tara pt ca firma este romanesca. stiu k intre anumite state exista conventii pentru evitarea dublei impunere. daca exista diferente, se platesc
Pentru alta activitate fara legatura, aveti doua solutii: 1 sa declarati ca obiect de activitate principal si pe cea de-a doua activitate, sau 2 sa va infiintati o alta societate in care puteti fi asociat unic, intrucat in cealalta firma sunteti coasociat. Deasemenea, puteti declara sediul social la locuinta inchiriata daca faceti cu proprietarul un contract de comodat. (o varianta) Atentie, chiria, in acest caz nu o puteti deduce- contractul de comodat fiind in principal cu titlu gratuit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Firma poloneza annemona2000 annemona2000 Buna ziua, Colaborez cu o firma poloneza care doreste infiintarea unei societati SRL sau reprezentanta in Romania. Firma va fi de recrutare/ plasare forta ... (vezi toată discuția)
Infiintare srl sau pfa pentru adminstrare asociatie proprietari mioara baditoiu mioara baditoiu Buna ziua, intentionez sa infiintez un SRL cu obiect principal de activitate \\"administrator imobile\\". Am urmat cursul in acest sens si am obtinut si ... (vezi toată discuția)
As dori sa deschid un srl,ma puteti indruma??? spicy3 spicy3 Sunt absolventa a facultatii de drept, nu lucrez, sunt la inceput si incerc sa ma descurc intr-un fel. Am tot ascultat discutiile despre consilierii juridici, ... (vezi toată discuția)