avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Verificare exclusivitate marca
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Verificare exclusivitate marca

Cum pot verifica daca o marca este exclusiva?
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 18:28, 5 Iulie 2011
Puteti face o cercetare documentara fie la OSIM fie prin intermediul unuia din consilierii in proprietate industriala inscrisi la Camera Nationala a Consilierilor.
Bafta.
Va referiti sa sun la OSIM sau sa fac documentarea online?

Am cautat deja pe site-ul OSIM, am gasit marca dar nu spune nimic daca este exclusiva.

Multumesc pentru raspuns.
Stimate Domn,

Cred ca e vorba de o neintelegere.
Eu ma refeream la ideea de a afla daca o marca poate fi sau nu inregistrata in ROmania.
Ce intelegeti dvs. prin a fi exclusiva?

Multumesc pentru lamuriri.
De exemplu, eu inregistrez marca cartofi si cartofi.ro

Asta inseamna ca nimeni nu mai poate folosi acesti termeni sau eu pot folosi aceasta marca dar nu exclusiv, si altcineva poate folosi acesti termeni fara a avea o marca inregistrata?

Va multumesc pentru raspunsul dvs.

sau ca o paralela eu inregistrez ca marca numele site-ului firmei dvs. eu la randul meu ma numesc la fel dar am un cabinet veterinar sau tot de consultanta.

Inregistrarea marcii cabinetnume si cabinetnume.ro imi da dreptul sa utilizez numai eu acesti termeni (exclusiv) sau le putem folosi impreuna?
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
di-giv, utilizator
Inregistrarea marcii se face pe clase. Pentru clase diferite pot coexista marci identice.
Marcile, chiar daca sunt inregistrate, pot fi folosite si de altii pana cand titularul marcii descopera folosirea neautorizata.
De asemenea, pentru a fi sigur ca aveti o marca exclusiva pe teritoriul RO, cautarea pe site-ul OSIM nu este suficienta. Sunt 3 institutii care acorda marci pe teritoriul RO: OSIM, OMPI si OHIM.

Alte discuții în legătură

Pot verifica daca o fraza e inregistrata la o.s.i.m.? Sofia Andrei Sofia Andrei Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum pot verifica daca o fraza, este inregistrata la OSIM? Care este procedura? (vezi toată discuția)
Dreptul conferit de marca Badger Badger De curand am obtinut de la OSIM o marca inregistata (marca individuala, verbala simpla compusa din 2 cuvinte, asupra unuia din cuvinte nu am drept de ... (vezi toată discuția)
Folosirea fara drept a unei marci ContSters145250 ContSters145250 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema: Detinem o marca inregistrata la OSIM din 2007 iar acum cateva saptamani am descoperit faptul ca un ... (vezi toată discuția)