avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 646 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Pot verifica daca o fraza e inregistrata la O.S.I.M.?
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Pot verifica daca o fraza e inregistrata la O.S.I.M.?

Buna ziua, va rog sa-mi spuneti cum pot verifica daca o fraza, este inregistrata la OSIM? Care este procedura?
De obicei, unele persoane, au o imaginatie bogata si posibil sa aiba si drepturi de "proprietate intelectuala" iar daca o fraza este inregistrata la OSIM sau nu, puteti verifica aici:
[ link extern ] /

Ultima modificare: Marți, 13 Iulie 2010
Iuliana Cermak, Avocat
Aveti 2 posibilitati:
- faceti o comanda la OSIM de cercetare documentara in care trebuie sa precizati fraza respectiva si clasa de produse si servicii (clasificarea NISA) pentru care doriti sa o utilizati ;
- sa faceti o cercetare proprie in baza de date OSiM, urmarind instructiunile aferente.
Buna ziua,
In principiu raspunsul dat de colegul nostru "brojby" este corect. Cu mica precizare ca daca realizati o cercetare documentara la OSIM, la identitate, e posibil sa nu obtineti nimic si acea fraza sa existe totusi inregistrata, dar cu o mica schimbare, cum ar fi un sinonim al unuia din cuvinte.
De asemenea tin sa precizez ca linkul oferit de colegul gruia cermak este al unei firme private si nu contine toate marcile protejate la OSIM.
Si ultima varianta, apelati la un consilier in proprietate industriala, ori pentru interpretarea rezultatului de la OSIM, ori pentru efectuarea cercetarii de la bun inceput. Apropos, exista marci inregistrate, cu protectie pe teritoriul RO, care nu se regasesc in baza de date OSIM, ci in bazele de date ale institutiilor aferente, respectiv OMPI si OHIM.
Bafta !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea fara drept a unei marci ContSters145250 ContSters145250 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati inurmatoarea problema: Detinem o marca inregistrata la OSIM din 2007 iar acum cateva saptamani am descoperit faptul ca un ... (vezi toată discuția)
Lista tarilor semnatare a protocolului de la madrid Kapy Kapy Unde gasesc lista tarilor care au semnat Protocolul de la Madrid? Prin aceasta cale se poate depune o cerere internationala fara a avea marca inregistrata pe ... (vezi toată discuția)
Verificare exclusivitate marca di-giv di-giv Cum pot verifica daca o marca este exclusiva? (vezi toată discuția)