avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 507 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... drepturi salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

drepturi salariale

Buna ziua. As dori sa stiu daca contractul colectiv de munca la nivel national 2011-2014 a fost pana la urma aprobat. As avea niste drepturi, cum ar fi compensatie de 15%, un salariu mediu brut pe unitate la nastere, conform CCM dar care nu mi se recunosc datorita noii legi a salarizari si neaprobarii noului CCM. Care este parerea dvs. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:38, 10 Iulie 2011
Acest CCMN nu a intrat in vigoare ... a ramas numai in stadiu de proiect.

Acele drepturi la care va referiti veti beneficia de acestea numai daca sunt prervazute in c.i.m., in c.c.m. aplicabil angajatorului sau in Reg.Intern al acestuia.
buna ziua. contractul de munca incheiat la nivel de institutie nu prevede si nu a prevazut niciodata drepturile la care ma refeream, adica compensatie de 15% si un salariu mediu la nivel de unitate la nastere. tocmai asta nu inteleg, de ce pentru anumite categorii de bugetari se pot acorda si pentru altele nu, pt ca stiu ca unele institutii acorda, de ex. in invatamant. in CCM la nivel national se spune ca se poate beneficia de aceste drepturi chiar daca nu sunt stipulate in ccm la nivel de institutie, baza fiind tocmai acest CCM. problema este ca n-a fost aprobat, dupa ce au taiat indemnizatiile de nastere de la 85% la 75%, au taiat si aceste drepturi, sa nu mai spun ca au taiat si salariile. institutia mi-a spus ca nu exista baza legala sa-mi acorde aceste drepturi si au invocat noua lege a salarizarii. deci, nu mai am drept de replica, nu? de ce insa noua lege a salarizarii produce efecte doar pt unii si pt altii nu?

Niciun act normativ - lege sau OUG ori OG - care reglementa drepturile salariale pentru sectorul bugetar nu prevedea acordarea acelei compensatii .. aceasta se acorda in baza CCMN sau a ccm aplicabil angajatorului.

Legea este unica pentru toti ,.... noua lege a salarizarii nu cuprinde drepturile care se acordau in baza prevederilor CCMN.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariul mediu pe unitate si compensatia de 15% minea minea buna ziua am si eu o prietena care lucreaza in provincie,in cadrul unei primarii ca asistenta contabila. intrebarea este daca poate beneficia de aceste ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Legea 12/2010 art 16 (2) dumitrascuangelica dumitrascuangelica Buna ziua, imi poate spune cineva daca aceasta lege se aplica si in domeniul privat pentru prima de nastere pe anul 2010?daca da inseamna ca aceasta prima ar ... (vezi toată discuția)