avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Furt prin internet
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Furt prin internet

Am vazut pe un site o masina care imi placea second hand am intrat in contact cu vanzatorul prin telefon si email si dupa cateva discutii am stabilit pretul,doar ca masina era in Spania si eu locuiesc in Italia,vroiam sa o inscriu in Romania asa ca el se ocupa sa o duca pana acasa cerand un avans,dupa ce i-am trimis banii nu mai raspunde nici macar la telefon,singurele lucruri care le am sunt numele lui,o adresa din Spania,o adresa de yahoo+2 nr.de telefon si hartiile cu care am trimis banii.Am sunat la nr.de pe siteul unde era anuntul si au zis ca pot doar sa scoata anuntul ca sa nu mai riste si altcineva dar nu pot sa cred ca doar atat se poate face,eu am anuntul tiparit.va rog ajutati-ma macar sa inteleg cat am fost de fraiera sa trimit bani unui necunoscut.STIU CA NU TREBUIA SA TRIMIT BANII.Deci din moment ce a ridicat banii inseamna ca numele lui e real daca as merge la politie in Romania as putea sa fac vreo plangere,sau sa-mi zica daca exista macar.
Cel mai recent răspuns: kappauser , utilizator 19:01, 5 Iulie 2011
Bineinteles ca poti sa faci plangerea la politie Fie in Spania fie in Italia fie in Romania. Insa sansele de rezolvare sunt aproape zero, iar de a va primi banii si mai mici.

Este un caz deja clasic in toata UE. In toate tarile politia are doar sansa sa avertizeze populatia, pentru ca sanse reale de a gasi faptasii sunt deosebit de reduse, si chiar daca sunt gasiti posibilitatile legale sunt deosebit de anevoioase.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune cipi21 cipi21 Buna ziua, am comandat in urma cu cateva zile un telefon APPLE iPhone 16 GB second hand, de pe un site cu anunturi publicitare online. Am vorbit la telefon cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. cum recuperez banii dintr-o tranzacție pe un sait ... Modrea Onică Modrea Onică Bună ziua. Cum recuperez banii dintr-o tranzacție pe un sait de vânzări online Marketplace ...menționez ca am trimis bani vânzătorului într-un cont la ... (vezi toată discuția)
Exista vre-o sansa de recuperare? zaNNy zaNNy Buna ziua. Am pus spre vanzare un telefon, in cateva zile am fost contactat de o persoana ,care parea interesata de acest produs, mia propus sa vin sau sa ... (vezi toată discuția)