avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA achizitii intracomunitare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

achizitii intracomunitare

am primit o factura din germania (achizitie tractor de la furnizor platitor de tva) ,cu tva.Nu a fost comunicat codul fiscal al firmei din romania.
cum inregistrez tva?
trebuie declarat in 300 si 390?
Ultima modificare: Marți, 5 Iulie 2011
lauraganga, utilizator
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 19:23, 6 Iulie 2011
de ce nu s-a comunicat codul de tva al firmei din romania?
din nestiinta iar acum patronul nu mai vrea sa se complice si accepta situatia asa cum e
tva achitata in germania se include in baza de impozitare, dupa care inregistrati tva aferenta ca taxa colectata si deductibila si raportati achizitia in decl. 390.
Buna ziua,

Deci sa inteleg ca astfel in pretul de achizitie a tractorului intra si TVA-ul, iar baza de impozitare pentru inregistrarea de taxare inversa va fi suma cu tot cu TVA?

O alta intrebare legat de tema....Cand fac o achizitie intracomunitara de bunuri, la calculul TVA-ului care se inregistreaza ca Taxare inversa, aplic TVA-ul care se aplica la produsul respectiv in Romania. Cand ajung sa completez Decontul de TVA nu pot trece distinct cota de 24% si 9% la achizitii intracomunitare, numai totalul?? Dar totalul la ce??? La baza de impozitare sau la TVA?Ca daca adun asa, evident ca nu se mai poate verifica cu inmultirea cotei.Daca modific baza ori TVA-ul nu mai corespunde cu Jurnalul si Balanta de v.
Cum se procedeaza corect?

Multumesc anticipat!!
Renata
1. da, deoarece firma din romania este platitoare de tva dar nu a comunicat un cod valid furnizorului din diferite motive, posibil neinscrierea in ROI, drept pentru care va fi amendata

2. treceti totalul bazei de impozitare, iar la rubrica tva aplicati pentru fiecare produs cota de tva din romania si le insumati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prestare servicii - d300 mirelanicola.72 mirelanicola.72 va supun atentiei si va solocit ajutorul pentru urmatoarea situatie: o SC din Romania platitoare de TVA, beneficiaza de servicii efectuate de o SC din ... (vezi toată discuția)
Factura din polonia cu tva 19% MuscaAnca MuscaAnca Am primit o factura din Polonia, in lei, cu TVA romanesc 19%. Furnizorul nu are inscris pe factura cod de TVA romanesc. Codul de TVA polonez e valid in VIES. ... (vezi toată discuția)
Achizitie ue, fara sa fie inregistrat in roi ionunu ionunu Buna ziua, am urmatoarea speta: - achizitie de un mijloc de transport second-hand din UE de catre o firma din Romania, care este platitoare de TVA, dar din ... (vezi toată discuția)