avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot sa ajung in Romania fara buletin si cu pasaportul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot sa ajung in Romania fara buletin si cu pasaportul expirat ?

Buna ziua , va rog sa imi spuneti in ce conditii pot sa revin in tara , fiind plecata in Anglia , buletin a trebuit sa il las la locul de munca iar pasaportul imi este expirat. Am o fotocopie a BI dar ... nu cred ca ma ajuta cu ceva. Va rog sa imi raspundeti cat de repede. Va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Kleocs , utilizator 14:48, 6 Iulie 2011
Nu se poate. Trebuie sa prezentati la vama act de identitate, fie passport, fie bulletin. Recuperati va buletinul sau mergeti la consulatul Romaniei in UK si cereti eliberarea unui permis de calatorie sau pasaport.
In afara de imprejumirile extraordinare (mai multe din cauze penale, contraventionale) nimeni nu poate sa retina in nicio tara civilizata din lumea boletinul sau documentul asemanator. Ar fi bine sa ne lamuresti care sunt aceste cerintele la locul de munca.
In orice caz fara boletinul sau pasaport valid nu poti sa va duci in tara. Poti sa cer un permis de calatorie, dar nu spui ca boletinul este retinut undeva.
Va multumesc pentru raspuns. Buletinul este retinut de catre o avocata pentru obtinerea Card Galben UK. Dansa mi-a spus ca dureaza pana il obtin si buletinul trebuie sa ramana la ea cu toate ca nu stiu daca este bine acest lucru . Si tot ea mi-a spus ca nu o sa intampin nici o problema la venirea in tara ...dar se pare ca nu este asa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierderea pasaportului romanesc in uk Lichiku Lichiku Buna seara. Mă numesc Negru Valeria si deţin dublă cetăţenie, a Republicii Moldova si cea a României. La data de 09.03.2014 mi-am pierdut paşaportul ... (vezi toată discuția)
Pot sa trec prin dover către românia fără buletin? Vînaga Daniel Vînaga Daniel Sunt șofer pe tir fac curse grmania Anglia trec de doua ori pe săptămâna ,viner după ce am trecut de la Calais la dover către uk mi-am pierdut ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat strainatate melcul22 melcul22 Buna ziua.Eu ma flu in Italia si din luna aprilie am buletinul expirat dar am permisul de conducer din rominia valabil si cartea de identitate de Italia ... (vezi toată discuția)