avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buletin expirat strainatate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buletin expirat strainatate

Buna ziua.Eu ma flu in Italia si din luna aprilie am buletinul expirat dar am permisul de conducer din rominia valabil si cartea de identitate de Italia valabila numai pe teritoriul Italiei.Intrebarea mea este pot sa ma reintorc in Rominia cu avionul(wizzair),cu aceste documente.
Nu! Cel mai ieftin/simplu este sa va scoateti de la ambasada/consulat un titlu de calatorie. E valabil 30 de zile, deci socotiti bine pt. ce perioada va trebuie. Odata ajuns in tara va preschimbati CI.
Pai daca eu sint foarte departe de consulat sint in Sardegna.Iti poti da seama ca este o cheltuiala foarte mare si mai ales ca nu cunosc deloc Roma.Si eu am carte de identitate de Italia numai ca este valabila doar pe teritoriul Italiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
melcul22, utilizator
Daca ai un pasaport valabil in Romania, roaga pe careva sa ti-l trimita. Pe scurt : poti calatori numai cu CI sau cu pasaport, dar valabile ! Sau stai in Italia pana intra Romania in spatiul Schengen.
Permisul de sedere (soggiorno cum zic romanii) este documentul care permite cetatenilor straini cu rezidenta legala in Italia sa ramâna pe teritoriul national si nu are nimic de a face cu calatoria in afara Italiei.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Admin, administrator
1 Permisul sogiorno(scrie si tu pe Romineste) nu mai este valabil.
2 Cu c.i.de Italia pot iesi din tara.(ITALY)
3 Cu c.i. de Rominia expirata pot intra in tara numai ca o sa se faca o verificare la vama.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2014
Admin, administrator
Intrati cu CI expirat cu verificare la vama doar daca veniti cu masina. Daca este vorba de calatorie cu avionul nu cred ca va primeste. Va indic sa solicitati un titlu de calatorie la ambasada sau consulat ce aveti mai aproape. Ati intrebat la vama si puteti intra cu buletinul italian? Sa ne scrieti cum ati rezolvat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Titlul de calatorie popescudarius22 popescudarius22 Saluatere .!! Legat de titlul de calatorie , in cat timp pot face acest document, cate zile ami trebuie ?. Eu inplinesc 18 ani pe data de 22 -06 , iar ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate expirata, calatorie in ue soringoldenkid soringoldenkid Buna seara ma numesc Sorin si as dori sa ma lamuriti intr-o problema........pe 27 ianuarie imi expira CI dar problema e ca eu sunt in Italia si pot veni acas ... (vezi toată discuția)
Titlu calatorie Vatra VIORICA Vatra VIORICA Daca pot calatori cu avionul din Italia spre Romania , cu Wizz, avind doar titlul de calatorie, buletin expirat. (vezi toată discuția)