avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1634 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Recuperare imprumut de la SRL
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Recuperare imprumut de la SRL

Buna ziua,

Am si eu o intrebare.In urma cu 3 ani am imprumutat firma mea cu aprox 35000 eur.In toti acesti ani am amortizat din suma aprox 14000 de eur deci am ramas cu valoare de 21000.Anul acesta am vandut afacerea(teren sintetic de fotbal) insa fara firma si am emis factura pe bunurile mobile ale firmei in valoare totala de 43000 euro(tva inclus).Intrebare...daca eu vreau sa imi recuperez suma cu care am imprumutat firma cum se procedeaza..Platesc impozit pe profit.Si din suma totala incasata se scade valoarea ce mai era de amortizat si apoi se plateste impozit pe profit sau nu???Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: addrianno , utilizator 18:30, 7 Iulie 2011
Buna,

Tocmai aici vine nelamurirea mea.Dupa ce scad TVA-ul care e al statului,scad suma imprumutata de mine societatii si apoi calculez impozit pe profit sau platesc impozit pe profit si din ce mai ramane mi se plateste datoria???
Impozitul pe profit se calculeaza dupa regula:
(venituri totale-cheltuieli totale)x16%.
Nu se scade suma imprumutata.
Suma imprumutata o puteti ridica oricand aveti bani in registrul de casa, sau in banca.
Impozitul nu are nici o legatura cu imprumutul, dar e bine si cinstit, dar nu obligatoriu, sa platiti mai intai impozitul, tva-ul si la urma sa va ridicati banii ce vi se cuvin.
Eu am facut referire, sa-si calculeze cat are impozit de plata asupra a ceea ce incaseaza de la client, nu asupra a ceea ce retrage din societate, ca si restituire imprumut.
Multumesc pentru raspuns,

deci in cazul in care eu imi ridic suma imprumutata si nu mai raman destui bani sa platesc tva la stat si impozit pe profit imi recomandati voalat sa bag firma in faliment???ca eu asta am inteles
Eu v-am dat alternative.Dvs.alegeti.

Alte discuții în legătură

Recuperare bani de la firma proprie Gyuri291313 Gyuri291313 Buna ziua, In anul 2006 am dat in imprumut firmei mele o suma de bani cu care am achizitionat un autoturism, evident pe firma. Datoria a fost contabilizat ... (vezi toată discuția)
Impozit srl dupa plata credit Florin Ani Florin Ani Daca am un SRL care are venit/profit 80000 € pe an, si iau un credit pe SRL de 120000 € pentru achizitia unui imobil, iar in anul curent 65000€ se duc pe ... (vezi toată discuția)
Vanzare apartament pj catre asociat andra1234 andra1234 buna ziua, intrebare scurta pentru legalitate deplina: un asociat dintr-un pj [si admin, in acelasi timp] imprumuta srl-ul. se ajunge la o valoare maricica. ... (vezi toată discuția)