avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 201 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Incadrare colaborator-administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Incadrare colaborator-administrator

Bun gasit ,

1.Unde pot verifica , daca conventia civila s-a inregistrat legal?S-a incheiat pe data de 20 mai a.c. si nu l-am primit nici pana acum.

2.ce fel de incadrare este aceasta :colaborator -administrator? astfel apare pe statul de plata functia administratorului.
pai ...ori esti colaborator , ori administrator.

Va multumesc
Conventia civila nu se inregistreaza, ea se redacteaza si se pune in dosar la asociatie.
Nu exista si nu poate functiona sintagma colaborator-administrator.
enachegeta a scris:

1.Unde pot verifica , daca conventia civila s-a inregistrat legal?S-a incheiat pe data de 20 mai a.c. si nu l-am primit nici pana acum.

Conventia civila se inregistreaza, asa cum s-a precizat mai sus la asociatia de proprietari. De unde sa-l primiti si ce sa primiti? Sunteti colaborator al asociatie, angajat, lucrator, zilier, administrator, cenzor...?

2.ce fel de incadrare este aceasta :colaborator -administrator? astfel apare pe statul de plata functia administratorului.
pai ...ori esti colaborator , ori administrator
.
Orice persoana care nu este incadrata pe baza unui contract individual de munca, a unui contract de mandat s.a.m.d,, forme uzuale, concrete, cunoscute..., poate fi catalogat drept colaborator.
Asa ca nu este nici o greseala daca sub denumirea de colaboratori intr-o asociatie o sa-i grupam pe cei care-si desfasoara activiatea pe baza de conventii, contracte civile, zilieri...
Ultima modificare: Miercuri, 6 Iulie 2011
Adriantot, moderator
@adriantot

incadrarea figureaza astfel:colaborator-administrator.poate am fost inteleasa gresit ,dar sunt 2 in 1 cum se spune .deci colaboratorul este si administrator!

si este angajat cu conventie civila

va multumesc
Denumirea de colaborator se foloseste adesea pentru persoane care nu sunt angajate cu CIM. Asa ca o persoana juridica poate avea mai multi colaboratori iar pentru a face distinctie intre acestia, in functie de ce anume face fiecare pentru sau in legatura cu acea persoana juridica se fac si precizari asupra ocupatiei, meseriei sau functiei. Astfel putem avea o persoana cu care colaboram pentru tinerea evidentei contabile, si putem sa spunem ca avem un contabil-colaborator, distingand-se astfel de contabilul angajat cu CIM.
Daca raspundeti si la intrebarile pe care le-am postat mai sus poate ne lamurim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Managerul de proprietate Marin Badea Marin Badea -poate lucra cu contract de prestari servicii?, fara a fi p.f.a.,a.f.,i.m.m.? Multumesc (vezi toată discuția)
Contract civil ilegal pentru angajatii asociatiilor de proprietari? Crina70 Crina70 Buna ziua! Este adevarat ca potrivit noului Cod al muncii nu se mai pot face angajari cu contract civil in Aosociatii de proprietari ?#- (vezi toată discuția)
Administrator suspendat eugarizan eugarizan Din verificarea documentelor de catre SRAP , rezulta ca atestatul de administrator de imobile pe care acesta il detine , nu indeplineste conditiile de ... (vezi toată discuția)