avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 551 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Va rog un raspuns urgent...incetare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Va rog un raspuns urgent...incetare CIM

Va salut. Scriu acest subiect ptr a primi cateva lamuriri cu privire la pasii facuti de mine pentru a obtine incetarea CIM cu acordul partilor.
Pot incepe cu urmatoarele.. la o sedinta comerciala Directorul General al companiei unde lucrez a fost intrebat daca in cazul in care un angajat doreste sa inchida o zona si sa-si depuna demisia acesta poate beneficia de pachetul salarial compensator trecut in CCM al companiei.Directorul Gen a spus ca DA. Acest angajat si-a depus cererea pe mailul companiei si a primit aprobarea cat si banii respectivi in cont. La 3 saptamani eu si inca un coleg am facut acelasi lucru. Mai exact cu data de 02.06.2011 am depus cererea de incetare a CIM cu acordul partilor la care am trecut si o perioada de preaviz ce expira la data de 01.07.2011 in finalul instiintarii tracand si rugamintea de a putea beneficia de pachetul salarial compensator. Ce vreau sa ma va rog pentru a ma lamuri este ca....pana in ziua de astazi nici eu si nici colegul meu nu am primit un raspuns de la conducerea societatii ba mai mult fiecare arunca pisica la celalalt sa dea un raspuns. Am trimis cererea catre Dir. Gen, Dir. Res. Umane& Juridic, Dir. National, Dir. Regional. Nici unu pana in ziua de azi desi am sunat cat si abordat in aceasta perioada cu privire la acest subiect nu mi-au dat un raspuns si nici nu au comunicat o decizie. Ca urmare am facut o alta adresa catre toti Dir din companie si le-am comunicat urmatoarele.. Domnule Director General,

Ca urmare a faptului ca la data de 08.06.2011 am trimis pe mail-ul companiei solicitarea mea de incetare a C.indiv de munca cu perioada de preaviz cuprinsa intre 11.06.2011 si 01.07.2011 si intrucat nu mi-ati furnizat nici o rezolutie in termen ma vad nevoit sa consider din partea d-voastra o acceptare tacita a cererii mele drept pentru care urmeaza ca la data de 07.07.2011 Contractul meu de munca sa inceteze cu acordul partilor, iar pana pe data de 07.07.2011 sa-mi eliberati decizia de incetare.

Fac precizarea ca mail-ul cu privire la incetarea contractului meu de munca cu acordul partilor a fost trimis catre Directorul General Petrom LPG, Directorul de resurse umane & juridic, Directorul National cat si Directorul Regional. Cererea mea a fost trimisa si prin posta cu confirmare de primire in atentia Dep. Resurse Umane. Totodata va atasez din nou cererea trimisa de mine din data de 08.06.2011.

In cazul in care nu veti emite decizia de incetare a C. individual de munca inteleg sa inregistrez cererea cu lipsa de raspuns la ITM Bucuresti, insa va pun in vedere faptul ca refuzul de a inregistra o cerere de incetare a C.individual de munca se sanctioneaza cu amenda de catre ITM

Este ok ceea ce am formulat eu aici? Pot sa plec pur si simplu atat timp cat dansii pur si simplu ma ignora atat la telefon cat si pe mailul companiei? Pot beneficia si eu de banii promisi la sedinta comerciala asa cum si celalalt coleg a beneficiat?
Si nu in ultimul rand poate aveti cateva sfaturi cum si ce trebuie sa fac.

Va multumesc mult si sper la un raspuns
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:34, 3 August 2011
Salut. Noi am formulat niste cereri in scris pe mail catre dep HR, Dir Gen, Dir National cat si Regional. Am specificat ca in urma discutiilor purtate in cadrul sedintei nationale din data x sunt de acord sa plec in baza salariilor promise. Apoi am am trimis alta hartie la 3 saptamani in care le-am spus ca subsemnatul x va rog sa-mi aprobati demisia cu acordul partilor cu previz legal din data x pana in data y urmand ca la incetarea CIM sa primesc platile compensatorii promise. Nici un raspuns nici macar dupa expirarea preavizului. A expirat si preavizul si i-ar am revenit cu mail in care pur si simplu le-am spus ca ma duc la ITM si fac sesizare scrisa cu privire la cele intamplate. Intr-un tarziu pe data de 06.07 am primit pe mail ca sunt de acord sa plecam din firma dar fara platile compensatorii promise urmand ca pe data de 07.07 sa mergem la Bucuresti si sa completam documentele(cererea de demise scrisa etc). Am fost si am predat tot( masina-tel-laptop,contracte, stampila, carduri) si la final am intrat si am discutat cu Dir General. Acesta ne-a ascultat si parca era ptr prima data cand auzea ca vrem sa plecat desi am trimis mail catre 4 pers din firma. GM, DIR HR, DIR National si Regional. Ne-a ascultat dupa care a chemat-o pe tipa de la HR cu hartiile de demisie scrisa ce le completasem acolo le-a citit si le-a rupt. Ne-a spus ca oficial plecam cu data de 08.07 la cealalta firma unde i-am comunicat acestuia ca ne ducem dar neoficial vom ramane angajatii firmei pana ne baga in pachetul de restructurari.Tot dansul ne-a spus ca ce urmeaza sa faca o sa se faca doar oral si nu scriptic pentru a nu atrage plecarea si altor colegi din firma. De fata eram 5 pers inclusiv de la HR. Astazi 01.08 ma suna de la HR si-mi spune ca nu s-a aprobat cererile noastre( desi asta ni se comunicase din data de 06.07) si ca, cu data de 07.07 ni se va desface contractul de munca in baza cererilor noastre formulate pe mail cat si a PV predare primire. Este posibil asa ceva? Adika acest GM ne-a dus de nas si ne-a promis ceva ca apoi sa spuna ca nu are aprobarea Board-ului si ca ne desface CIM. Se poate actiona in judecata mai ales ca in cererile noastre una avea termen de preaviz pana pe 14 iunie si una pana pe 1 iulie iar noi am primit raspuns abia pe 06.07. Adika pana atunci nimeni nu a bagat in seama hartiile noastre iar acum se folosesc de ele ca am cerut acele plati compensatorii promise in cadrul sedintei nationale. Ce pot sa fac ori cum si pe ce baza pot sa-i actionez in instanta?ITM? hartia de incetare a CIM cu acorul partilor este legata de plata acelor salarii iar hartia de incetare completata de noi la sediul central a fost rupta de GM. Ce nu inteleg eu este daca noi mai suntem inca angajati in cadrul firmei desi am predat masina, tel ....atat timp cat GM a rupt demisia scrisa de noi in data de 07.07 ?Multumesc mult
Scuze...nu demisie cu acordul partilor ca nu exista asa ceva. E vb de incetarea CIM cu acordul partilor. Fac aceasta precizare ca am trecut gresit demisie cu acordu.... Multumesc
Am inteles despre ce este vorba ... este greu de dovedit intelegerea verbala , insa se poate face contestatie la decizia de incetare pentru vicierea consimtamantului ... se poate invoca promisiunea acordarii acelor salarii compensatorii , in schimbul cererii de demisie sau cu acordul partilor ... insa va trebuie sa aveti si martori care sa dovedeasca ca ceea ce sustineti este deja o practica a angajatorului.

P.s.
1. incercati pe viitor sa nu mai scrieti mesaje consecutive, atata timp cat exista posibilitatea editarii mesajului scris intr-un anumit interval de timp.
2. nu este nevoie sa scrieti mesajul cu problema dvs de mai multe... toti cei care doresc sa va raspunda vor citi mesajul initial.
Multumesc mult de raspuns. Incerc sa ma lamuresc cat de cat. Ideea este daca noi suntem inca angajati ai acestei firme ptr ca financiarul nu ne-a facut pontajul decat pana pe data de 07.07. Motivul ptr care nu ne-au pontat pana la sfarsitul lunii este ca am predat masina, tel, etc..... si ca avem acele cereri trimise pe mail
Nu mai sunteti angajati, daca vi s-au incetat c.i.m. cu aceasta data .....cererile trimise pe mail pot constitui mijloace de proba in instanta, bineinteles coroborate cu alte probe administrate in fata instantei..

Alte discuții în legătură

Vreau sa stiu ce pot face in cazul in care un angajator ma obliga sa imi dau demisia dezuku dezuku Buna-sera , am si eu o intrebare de altfel se pare ca aceasta intrebare din pacate am mai auzit-o si la alte persoane. Ce se intimpla in cazul in care ... (vezi toată discuția)
Amanare virare salarii compensatorii khelanos khelanos Salut, Pe data de 18.02.2009 mi s-a facut propunerea de a-mi da demisia cu acordarea a doua salarii compensatorii.Am scris cererea e demisie dupa cum ... (vezi toată discuția)
Reangajare d_ni3l d_ni3l Am o mica problema, acum 3 zile mi-am dat demisia din compania unde lucram, ultima zi lucrata era ziua de 9-vinerea, iar demisia era datata cu 10-sambata. ... (vezi toată discuția)