Buna ziua! Vreau sa preiau o afacere preluand intreaga societate comerciala . Intrebarea mea este : daca dupa preluare vine un control de la finante sau alte organe abilitate in caz de constatare de nereguli priviind contabilitatea societatii ( neregula constatata pentru perioada in care societatea nu-mi apartinea) cine va plati amenzile primite sau cine va raspunde de aceste nereguli? Care ar fi modalitatea prin care as putea minimaliza aparitia acestor probleme in urma preluarii societatii? Va multumesc anticipat!
=D>
1. este foarte clar ca societatea va trebui sa plateasca potentialele datorii constatate pentru perioadele anterioare cumpararii.
2. raspunderea personala este a administratorului care a gestionat activitatea societatii la data producwrii evenimentului, daca e cazul;
3. in astfel de cazuri exista riscuri de aparitie de datorii pentru perioade anterioare si nimeni nu va va putea garanta ca nu exista astfel de riscuri;
4. trebuie sa va evaluati gradul de suportabilitateaa riscurilor asumate, comparativ cu volumul de activitate, perioade prescrise, etc.
5. va recomand sa nu va incurcati, mai bine faceti o societate noua.
Intrebare srl
MihaiCL
Buna ziua.
Daca imi vand firma fiind asociat unic, atunci in cazul unui control de la fisc ulterior vanzarii daca constata nereguli in evidenta contabila ... (vezi toată discuția)