avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 366 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cunostinte zero de limba romana
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cunostinte zero de limba romana

In cazul in care angajatorul cere unui angajat care nu stie deloc romaneste sa semneze un act aditional la CIM editat evident in limba romana fara sa ii explice pe intelesul angajatului despre ce act e vorba aceasta are dreptul sa i se prezinte si o copie tradusa a documentului pe limba ei materna? Ii asigura legea vreun drept angajatului referitor la traducerea acestor acte, sau vreo obligatie angajatorului?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:56, 7 Iulie 2011
Art.16 alin.1 teza I C.mun. prevede ca, c.i.m. se incheie in baza consimtamantului partilor, in forma scrisa, in limba romana.

Art.17 alin.1 c.mun. reglementeaza obligatia angajatorului obligatia de a informa salariatul, cu privire la clauzele esentiale pe care intentioneaza sa le modifice in contract, anterior modificarii contractului individual de munca.

La fel ca în dreptul comun, eroarea ca viciu de consimţământ va afecta contractul de muncă atunci când salariatul are o reprezentare eronată cu privire la clauzele inserate in c.i.m.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Modificare contract de munca Nico_Na Nico_Na Buna ziua As vrea sa aflu care este procedura legala de modificare a felului muncii in cadrul aceluiasi compartiment , pentru o perioada ... (vezi toată discuția)
Act aditional la c.i.m. eduardvl eduardvl Buna ziua, Rog respectuos sa ma informati care sunt clauzele minime ce trebuiesc trecute in actul aditional atunci cand se modifica salariul. Totodata, care ... (vezi toată discuția)
Informatii cu privire la salariul minim pe economie si urmarile cresterii lui tinely1 tinely1 Lucrez la o firma de paza si datorita cresteri salariului minim pe economie la 1050lei dansii au decis sa ne taie din hrana de protectie o suma- ... (vezi toată discuția)