avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 307 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... ONG sau Fundatie?
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

ONG sau Fundatie?

Buna seara,
Suntem 3 tineri studenti care vrem sa scriem proiecte pentru obtinere de finantare din diferite surse. Momentan activam in cadrul unei organizatii studentesti, dar deoarece are un domeniu de activitate mai restrans in ceea ce priveste partea de proiecte, ne-am decis sa ne rupem din aceasta organizatie si sa infiintam una noua in care sa cuprindem mai multe activitati. Am dorii sa stim care ar fii avantajele si dezavantajele infiintarii unui ONG sau a unei Fundatii?
Va multumim anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:48, 7 Iulie 2011
Fundatia este un ONG (Organizatie Non-Guvernamentala). Presupun ca intrebati care este diferenta intre o Asociatie si o Fundatie.

Pentru o Asociatie aveti nevoie de un patrimoniu minim de 670 ron (in 2011) si minim 3 membri fondatori.

Pentru o Fundatie aveti nevoie de un patrimoniu minim de 67000 ron (in 2011) si minim un fondator.

In rest nu prea sunt diferente mari intre cele doua din punct de vedere al organizarii si functionarii.
Faceti o asociatie. Atentie la scopul si obiectivele pe care le treceti acolo in statut care trebuie sa corespunda cu ce solicita finantatorii carora urmeaza sa va adresati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ong sau fundatie cristimarian90 cristimarian90 Buna seara, Suntem 3 tineri studenti care vrem sa scriem proiecte pentru obtinere de finantare din diferite surse. Momentan activam in cadrul unei organizatii ... (vezi toată discuția)
Precizari despre diferenta asociatii si fundatii Alexandraverde Alexandraverde Buna ziua, am mare nevoie sa ma ajutati in privinta unei nelamuriri. Care este diferenta dintre ONG, Asociatie si Fundatie? Va rog mult sa ma ajutati cu un ... (vezi toată discuția)
Ce tip de o.n.g. am nevoie? ADouaSansa ADouaSansa Buna ziua tuturor. :D Incerc a infiinta o organizatie non-guvernamentala pentru infiintarea unui nou centru de dezintoxicare (toxicodependenta droguri) ... (vezi toată discuția)