avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 894 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajatorul nu ma lasa sa muncesc
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajatorul nu ma lasa sa muncesc

Sunt angajat al firmei X cu CIM avand salariul NET de 900 RON. CIM nu specifica bonusuri ori alte tipuri de venituri.
Am hotarat, de comun acord cu angajatorul, ca restul salariului sa-l primesc in mana, mai pe sleau la neagru. Mie mi se vireaza tot salariul pe card, adica 1500 RON. Nu stiu cum se justifica dumnealui cu chestia aceasta, dar nu asta este problema.

1. Luna aceasta am primit salariu diminuat cu 250 RON, fara un anunt prealabil. Am contactat angajatorul si acesta mi-a reprosat ca nu mai poate face acte de caritate pentru mine pentru ca nu mai are bani.
2. Dupa ce i-am reprosat scaderea salariului, acesta a hotarat ca nu mai este cazul sa colaboram si sa ii inmanez demisia.

M-am vazut nevoit sa refuz aceasta amabila oferta, dar ma lovesc de urmatoarea problema: Toata activitatea mea am desfasurat-o de acasa, conectat la un server. Mi-a fost restrictionat accesul si am hotarat sa ajung la serviciu pentru a-mi continua activitatea, dar angajatorul nu-mi pune la dispozitie un calculator pentru a-mi continua munca si ma preseaza sa-mi dau demisia.

Cum pot remedia aceasta situatie? Cum pot forta angajatorul sa-mi ofere acel calculator?

*Mentionez ca CIM nu prevede ca muncesc de acasa. A fost o intelegere intre mine si angajator pentru a reduce costurile de ambele parti.
Cel mai recent răspuns: ContSters98245 , utilizator 20:47, 7 Iulie 2011
Depuneti plangere la ITM. Nu mentionati de banii luati la gri ci doar faptul ca nu va lasa sa va desfasurati activitatea conform obligatiilor din CIM.
Deosebite multumuri pentru acest raspuns rapid.

Ce riscam, eu si angajatorul, daca spun la ITM faptul ca primesc bani la negru, fapt demonstrabil de extrasul de cont?

Va multumesc.

*Am trimis acel mail catre ITM, cu recomandarea Dvs.
Se numeste evaziune fiscala care se pedepseste cu inchisoare sau amenda.

Va recomand: www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O societate comerciala care plateste angajatii pe cartea de munca ... tutu12 tutu12 O societate comerciala care plateste angajatii pe cartea de munca cu salariul minim pe economie si plateste ..,,LA GRI \" - o diferenta privind niste ... (vezi toată discuția)
Mi se platesc zilele de co la cerere de incetare a activitatii? ContSters196060 ContSters196060 Am lucrat la o firma de pariuri sportive de la 27 iulie 2010 pana la 13 februarie 2011(ultima zi lucrata fiind 12 februarie 2011) cand mi-am dat demisia(cerere ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, vin și eu cu o întrebare. astăzi, după 1 an de ... catuta_76 catuta_76 Bună ziua, Vin și eu cu o întrebare. Astăzi, după 1 an de munca am cerut o adeverință salariala. Am regăsit doar suma alocata din contractul de ... (vezi toată discuția)