avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... taxe si impozite
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

taxe si impozite

Buna ziua!
As dori sa stiu ce acte sau legi reglementeaza stabilirea unor cuantume privind taxe si impozite locale. Intrebarile pe care le-am adresat functionarilor din primaria localitatii in care locuim au ramas fara raspuns. Am pus aceasta intrebare deoarece am am avut senzatia ca la plata impozitului pe terenul aferent au existat ezitari si explicatii laborioase, chiar contradictorii, din partea casierului din primarie.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:42, 7 August 2008
Codul fiscal: L 571/2003!
Multumesc!
Nivelul impozitelor si taxelor locale poate fi majorat anual cu pana la 20% de consiliile locale, judetene si Consiliul General al Municipiului Bucuresti, dupa caz, cu exceptia taxelor prevazute la art. 263 alin. (4) si (5) si la art. 295 alin. (11) lit. b)-d) din Codul Fiscal.

Consiliile locale, Consiliul General al Municipiului Bucuresti si consiliile judetene adopta hotarari privind impozitele si taxele locale pentru anul fiscal urmator in termen de 45 de zile lucratoare de la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, a hotararii Guvernului prevazute la art. 292 din Codul Fiscal.

In speta, pe langa prevederile din Codul Fiscal mai exista si Hotarari ale Consiliilor Locale sau Judetene.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare impozite cu 20% Emil Lasconi Emil Lasconi In conformitate cu art. 287 din codul fiscal nivelul impozitelor şi taxelor locale poate fi majorat anual cu până la 20% de consiliile locale, ... (vezi toată discuția)
Ce fel de impozit? ContSters88476 ContSters88476 Pentru un teren intravilan considerat de primarie \"neproductiv\", legal, ce fel de impozit trebuie sa platesc? Rog raspuns argumentat legal. (vezi toată discuția)
Concesiune teren domeniu public otilia iliana otilia iliana DACA AM O CLADIRE PROPRIETATE CONSTRUITA PE UN DOMENIU AL PRIMARIEI, ACEASTA CUM IMI STABILESTE PRETUL/MP? DACA PACA ACUM A FOST 2 LEI/MP POATE CRESTE PRIN ... (vezi toată discuția)