avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 407 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Exectare silita bunuri PJ+PF
Discuție deschisă în Executare silită

Exectare silita bunuri PJ+PF

Buna , familia mea detine in proprietate o casa plus un teren pe care au construit o constructie cu destinatie atelier de productie industriala .
Valoarea de piata a casei este de aproximativ 75000 EURO iar a terenului +constructie industriala este de 100000 .
Total credite sunt de 77000 EURO
Din pacate au ajuns in situatia in care nu mai reusesc sa isi plateasca ratele si imi este teama ca vor ajunge in situatia de a le fi xecutate bunurile.
Exista bunuri ( un uscator de cherestea de exemplu ) care nu este ipotecat , dar nici nu vor sa il primeasca ca si ipoteca .
1. Era la un moment dat o reglementare prin care banca nu avea dreptul sa vinda la o valoare mai mica de 70% din valoarea stabilita de un evaluator autorizat , mai este valabila aceasta prevedere ?
2. Ce modalitati sunt pentru a preveni sa sa le fie vindute bunurile pe valori infime - banca are ca obiectiv doar recuperarea creditelor si nimic mai mult - as vrea sa cunosc toate portitele care exista in acest sens
Multumesc

Cel mai recent răspuns: Ella Katona , Executor judecatoresc 14:30, 4 August 2008
Daca ratele sunt achitate l;a zi, de ce se mai procedeaza la executarea silita??Ce se executa??
Ei spun ca daca firma nu are activitate nu sunt siguri ca are posibilitate sa isi plateasca ratele si tot ameninta ca intervin pe aceasta cale .
In mod normal nu ar trebui sa ii intereseze asta si e doar o luna de neplata.

Intrebam mai devreme daca pot eu sa le cumpar prin credit ipotecar casa parintilor mei , este posibil asa ceva , acorda bancile credit pentru asta ?
In cazul unui credit acordat pentru finantarea activitatii curente a societatii (linie de credit) banca poate declara scadent tot creditul si sa solicite imprumutatului rambursarea integrala a acestuia. Daca imprumutatul nu achita creditul in termenul stabilit in notificare, Banca va putea sa declanseze procedura de executare silita.

Banca va poate acorda un credit ipotecar pentru cumpararea casei parintilor Dvs., cu conditia insa ca bunul sa fie liber de sarcini.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita imobil neipotecat maris331 maris331 AM fost executat de Volksbank pentru un credit la care am intarziat.Creditul era garantat cu un teren care a fost scos la licitatie si vandut la 30% din ... (vezi toată discuția)
Credit de nevoi personale cu ipoteca ddaannbz ddaannbz Buna ziua, In anul 2008 am obtinut un credit de nevoi personale cu ipoteca pe o durata de 30 de ani in valoare de 220 000 ron. Din cauza problemelor ... (vezi toată discuția)
Executare silita cristinaammm cristinaammm banca a trimis instiintare de executare silita pentru imobilul la care nu am mai platit ratele. Creditul era de 400.000 euro, iar cladirea a fost evaluata la ... (vezi toată discuția)