avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

banca a trimis instiintare de executare silita pentru imobilul la care nu am mai platit ratele. Creditul era de 400.000 euro, iar cladirea a fost evaluata la 200.000 pentru vanzare. Am primit notificari de executare pe toate celelalte proprietati, care valoreaza mult peste 200.000 euro. Cine hotaraste ordinea in care vor fi executate celelalte bunuri? Si nu ar trebui mai intai sa se finalizeze executarea si vanzarea imobilului garantie la credit?
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: George-Dorian Tanasescu , Executor judecatoresc 13:53, 11 Septembrie 2012
Executorul judecatoresc detine competenta sa dispuna ordinea de executare silita a bunurilor pana la concurenta debitului de recuperat
Ok si daca detin trei proprietati care sunt extra sufuciente,dar nu locuiesc acolo, poate decide sa execute mai intai apartamentul in care locuiesc
Executorul judecatoresc analizeaza valoarea bunurilor deduse executarii silite astfel incat prin procedura de executare sa poata obtine cel mai repede suma de recuperat+cheltuieli de executare
Referitor la "extra sufieciente"nu este regula general valabila ca evaluarea initiala sa reprezinte si suma de adjudecare,astfel incat sunt situatii in care dupa executarea bunurilor mobile/imobile -cand nu se obtine suma totala de recuperat,executorul judecatoresc continua procedura executarii silite si asupra altor bunuri in evidenta pana la concurenta debitului de recuperat
Nu executorul ci banca decide ce forme de executare si ce bunuri va urmari executorul si in ce ordine. Executorul nu face decat sa puna in executare ceea ce cere banca.
preturile de evaluare nu sunt decat preturi de la care se pleaca atunci cand se porneste licitatia. De obicei executorii vand sub 30% din pretul de evaluare, atat stiu ei sa faca.
pentru a obtine cel mai bun pret ar fi bine sa gasiti dvs un cumparator care sa ofere un pret satisfacator si sa va acoperiti debitul pe care il aveti fata de banca.
Executorul va va vinde toate bunurile la preturi modice.
potrivit principiului disponibilitatii executorul va pune in executare titlul executoriu potrivit celor scrise in cererea de executare . In codul de procedura civila se mentioneaza faptul ca creditorul ipotecar poate urmari in acelasi timp si bunurile imobile neipotecate ale debitorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilire pret executare silita Ramona24 Ramona24 Cum se procedeaza atunci cand executorul te citeaza la sediul acestuia in vederea stabilirii preturilor bunurilor supuse excutarii silite si puse sub ... (vezi toată discuția)
Incuviintare executare silita alialex alialex Tatal meu are o datorie la o anumita banca si am vazut ca figureaza pe portalul ministerului Justitiei cu un dosar de încuviinţare executare silită DOSAR ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns maiami maiami As vrea sa stiu ce se intampla in situatia in care nu mai pot plati ratele pt un credit cu ipoteca , avand in vedere faptul ca la data acordari creditului ... (vezi toată discuția)