avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 296 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radierea unui vehicul mostenit in cazul programului ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radierea unui vehicul mostenit in cazul programului RABLA 2011

Buna ziua, sper sa pot fi suficient de explicita pentru a obtine un raspuns avizat cat mai clar:
Sotul meu a murit in 2005, in urma decesului s-a facut succesiunea, eu si fiul meu am mostenit o Dacia 1310. Anul acesta am decis sa casam masina prin RABLA, fiul meu mi-a facut o procura incredintandu-mi drepturile de a casa masina. La politia Buzau, radierea vehiculului s-a facut pe numele decedatului desi am prezentat la dosar actul de mostenire. Cand am intrebat (de 2 ori) daca este corect sa se radieze masina pe numele unei persoane care este decedata si nu mai este proprietar al masinii din 2005 mi s-a spus sa completez formele cu datele decedatului(domiciliu si CNP) . Am facut radierea, am fost la REMAT(MSD Buzau) ei mi-au spus sa verific din nou radierea, ca nu este normal ca radierea sa se faca pe numele unei alte persoane alta decat cea care face distrugerea masinii. m-am intors la politia Bz, am fost din nou asigurata ca asa este corect sa se radieze pe numele decedatului, nu mi s-a comunicat altceva, cum ca ar trebui sa ma ia pe mine in evidenta ca proprietar si sa o radieze apoi de pe numele meu pentru casare. MSD Bz a facut distrugerea pe numele meu ca actual proprietar al masinii, mi-au emis tichetul RABLA, eu l-am depus la un dealer auto din Bucuresti, dealerul a facut formalitatile mai departe, AFM a respins tichetul ca si INVALID datorita inadvertentei dintre cele doua nume care apar la dosar (sotul meu decedat pe certificatul de radiere si eu pe cel de distrugere) . Am sunat la Politia Buzau si i-am rugat sa clarifice situatia: pe langa atitudinea recalcitranta a Comisarului C-tin Badeanu, seful diviziei de Inmatriculari/Radieri care mi-a inchis telefonul care apare pe site in nas, motivand ca nu este telefon pentru informatii, am mai aflat ca e normal sa faca radiere pe numele unui mort, pentru ca el apare in baza lor de date. intrebarea mea este : oare nu trebuia sa ma clarifice ca trebuie intr-adevar radiata masina de pe numele decedatului, apoi luata in evidenta pe numele meu si radiata din nou? angajata de la ghiseu nu avea sarcina sa imi faca aceste mentiuni, eu de unde ar trebui sa aflu cum trebuie procedat in astefel de cazuri daca nu de la ghiseul lor mai ales ca am intrebat de cateva ori daca asa trebuie facut? si inca ceva: oare este legea cumva obscura si nu are prevederi clare din cauza carora se produc erori ? ei mi-au spus ca trebuia sa inmatriculez masina pe numele meu ca sa o poata radia : din cunostintele mele, poti fi proprietarul unui vehicul si fara sa il inmatriculezi, inmatricularea servind pentru circulatia pe drumurile publice. faptul ca eu am ales sa nu mai circul cu respectiva masina, deci sa nu o inmatriculez ma face mai putin proprietar? pentru ca radierea inseamna in teorie stergerea de pe numele proprietarului.
as dori sa ii dau in judecata pe cei de la politie pentru lacune in informare si sa intru in contact cu un avocat specialist care sa ma indrume in aceasta situatie pentru ca este frustrant si deranjant sa mai cheltui bani pentru al 5-lea(deja) drum la Buzau pentru solutionarea acestei probleme.
Va multumesc!
Georgeta Baceanu
Cel mai recent răspuns: bela901118 , utilizator 15:06, 5 Decembrie 2022
BIU"

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul rabla ContSters408165 ContSters408165 Doresc sa cumpar un auto nou prin programul Rabla. Am apelat la un dealer autorizat dar din cauza unei neintelegeri am renuntat la serviciile acelui dealer si ... (vezi toată discuția)
Radiere inexistenta a masini gaby9123 gaby9123 Buna ziua!Am vandut o dacie 1310 pentru programul rabla...Cel caruia am vandut-o a dus-o la distrus, a primit certificatul de distrugere urmand sa mearga la ... (vezi toată discuția)
Radiere la cerere ....sau definitiva.... MIOARA GHERGHICEANU MIOARA GHERGHICEANU Buna ziua, doresc sa stiu care este diferenta intre radiere la cerere si radiere definitiva? am o masina care este radiata la cerere , pe care am vandut o, ... (vezi toată discuția)