avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lipsa contract de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lipsa contract de munca

lucrez de 4 ani la o firma privata ca magazioner,luna trecuta a trebuit sa fiu internat de urgenta si operat.Am cerut adeverinta de la firma si mi au spus ca n au de unde ca nu figurez ca angajat si m au dat afara. ce pot sa fac in conditiile astea? multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:40, 19 Februarie 2013
am primit raspuns de la MMFPS cica cei de la ITM n au primit nici o sesizare si sa o mai trimit odata.Eu le am trimis sesizarea atasata dar................O sa incerc si actionarea angajatorului pentru inselaciune in conventie oare tine?
Ultima modificare: Luni, 17 Octombrie 2011
eqvagel, utilizator
Exista o astfel e posibilitate , cunosc un astfel de caz in practica ITM-ului - sesizarea a fost trimisa prin posta pe adresa punctului de lucru si nu pe adresa sediului social , situatie in care sesizarea nu a mai ajuns la cei care se ocupa de control.

Se poate face o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de inselaciune in conventii .. Art. 215 C.pen. - Inducerea in eroare a unei persoane, prin prezentarea ca adevarata a unei fapte mincinoase sau ca mincinoasa a unei fapte adevarate, in scopul de a obtine pentru sine sau pentru altul un folos material injust si daca s-a pricinuit o paguba, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 12 ani.

Inselaciunea savarsita prin folosire de nume sau calitati mincinoase ori de alte mijloace frauduloase se pedepseste cu inchisoare de la 3 la 15 ani. Daca mijlocul fraudulos constituie prin el insusi o infractiune, se aplica regulile privind concursul de infractiuni .

Inducerea sau mentinerea in eroare a unei persoane cu prilejul incheierii sau executarii unui contract, savarsita in asa fel incat, fara aceasta eroare, cel inselat nu ar fi incheiat sau executat contractul in conditiile stipulate, se sanctioneaza cu pedeapsa prevazuta in alineatele precedente, dupa distinctiile acolo aratate.
.....

Plangerea penala o depuneti la fie la Poliitie , fie la Parchet.
Dupa trei sesizari si o plangere la minister am primit din partea ITM ului raspunsul mult asteptat.Adica ca au verificat in contul revisal si nu figurez ca angajat.Atat.Sunt de a dreptul extaziat.Mai mult ca sa mi pot cere drepturile trebuie sa fac dovada ca am fost angajat,si asta se face la sediul angajatorului(asta presupunand cateva drumuri de Bucuresti impreuna cu avocatul si martorii.)ceea ce mi e imposibil din punct de vedere financiar.Acum am reusit sa inteleg de ce legea i dura dar dreapta.Daca aveti cumva vreo idee...........mie mi au pierit.
Actiunea o depuneti la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul ... in litigiile de munca sarcina probei o are angajatorul .. in speta, dvs va trebuie sa veniti cu o dovada - inscrisuri , martori - prin care sa se dovedeasca ca ati lucrat la acel anagajtor...
In aproape un an si 5 sau 6 infatisari la care parata nu s a prezentat,(au trimis o intampinare prin care sunt de acord sa se judece in lipsa)singurul lucru care s a intamplat a fost depunerea actelor probatorii.Instanta amana audierea martorilor, n am inteles motivul,iar acum trebuie sa fac o cerere la arhiva,sa fac copii dupa actele din dosar si sa le trimit paratei.Nu stiu daca asta ar fi treaba mea.Luminati ma putin va rog.

Alte discuții în legătură

Pot sa mai am drept la imdemnizatia de somaj? cipcip cipcip am primit preaviz, in exemplarul meu sunt instiintat de decizia firmei nimic mai mult , dar exemplarul care la depus firma la ITM este modificat sau altul ... (vezi toată discuția)
Neplata salariului mad_john mad_john am si eu o nelamurire, am plecat de la firma la care am lucrat la data de 31 ianuarie, cu acea data mi s-a facut incetarea contractului cu acordul partilor, ... (vezi toată discuția)
Patronul refuza plata salariului auTos auTos Buna ziua , de curand mi-am dat demisia de la o firma la care am fost angajat timp de 7-8 luni.Dupa ce mi-am depus demisia patronul m-a amenintat ca daca nu ... (vezi toată discuția)