Se poate face cerere de amanare a unui recurs facut de Parchet la Curtea de Apel? Dar daca este un recurs facut in regim de urgenta? Avocatul nu este in tara in perioada respectiva in care ar cadea recursul si de aceea intreb! Mentionez ca este vorba despre un proces cu privire la arestarea preventiva propusa de Parchet si respinsa de Judecatorie.
Va multumesc anticipat!!!
Daca cereti termen pt a va angaja avocat veti primi.Daca este angajat va trebui sa isi asigure substituirea.Depinde si cat de cunoscut este...
Sunt avocati cunoscuti in civil dar necunoscuti in penal...
Oricum,din moment ce s-a respins propunerea parchetului se poate spune ca se descurca.Daca sunt mai multi inculpati e posibil sa va ajute cererea acestora daca deja ati angajat avocat...
La curte faptul ca este plecat din tara nu impresioneaza...
De asemenea,la curte solutiile pot fi imprevizibile...
Insa...aveti prima sansa in recurs...dupa parerea mea...
"In numele legii dispune: In baza art. 149 indice 1 alin. 9 C.pr.pen., respinge propunerea Parchetului cu privire la arestarea preventiva ......... , fata de care a fost pusa in miscare actiunea penala pentru savarsirea infractiunilor. prev. de art.215 al 1,2,3 si 5 Cod Penal, art. 291 Cod penal si art. 147 din Lg.85/2006.
In baza art. 146 al.11 indice 1 si 145 C.pr.pen. ia, fata de inculpata.......... masura preventiva a obligarii de a nu parasi localitatea pe o durata de 30 de zile...."
La asta s-a facut recurs si nu stim inca ce vom face maine! As dori sa stiu daca se refuza amanarea si se da un avocat din oficiu, poate sa refuze avocatul si sa ceara termen o ora sau asa ceva sa isi aduca alt avocat de la cabinetul avocatului care este plecat?
De ce nu depune avocatul cerere de amanare?tin minte ca intr-un dosar penal cand am avut o cerere de revocare a arestului preventiv iar avocatul ales de mine a fost in strainatate plecat , a venit un avocat din oficiu.