avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... cesiunea tuturor drepturilor pentru operele viitoare
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

cesiunea tuturor drepturilor pentru operele viitoare

Art. 42 alin. 2 din Legea nr. 8/1996: Cesiunea drepturilor patrimoniale privind totalitatea operelor viitoare ale autorului, nominalizate sau nenominalizate, este lovită de nulitate absolută.
Un contract prin care autorul cesioneaza toate drepturile patrimoniale pentru operele viitoare, pentru o perioada de 2 ani, respecta aceasta interdictie legala?
Multumesc.
Aveti aici un material care va poate lamuri.
www.avocatnet.ro/content/art...
Categoric NU.
In rest, NUMAI DE BINE !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza de proprietate intelectuala feel feel Este corecta urmatoarea clauza: " Odata cu plata integrala efectuata de catre Client, Furnizorul transmite Clientului dreptul de proprietate si folosinta ... (vezi toată discuția)
Contract de cesiune drepturi intelectuale 57turcu 57turcu Angajarea mea la o firma media este facuta doar in baza unui contract de cesiune drepturi intelectuale. Nu am niciun alt fel de angajament/contract/carte ... (vezi toată discuția)
Act aditional cim iulian901 iulian901 Buna ziua, Lucrez la o firma unde lucrez ca si inginer de retea de calculatoare (ma ocup de toate calculatoarele/serverele si partea de retea). Recent mi s-a ... (vezi toată discuția)