avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... certificat de mostenitor
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

certificat de mostenitor

Tatal meu a fost casatorit de mai multe ori dintre care doar cu prima sotie a fost legal ( celelalte a fost in concubinaj )avand copii din toate casatoriile.
In urma decesului tatalui a ramas 2,3 Ha de pamant care l-ea mostenit de la tatal sau ,si o casa construita de el impreuna cu ultima concubina.
Cand a avut loc succesiunea sau prezentat la notar doar cei trei copii rezultati din ultima casatorie,iar ceilalti copii ,parte din ei la acel moment erau plecati din localitate si nu mai stia nimeni de ei iar cei din localitate au spus;NU MA INTERESEAZA.
In urma succesiunii cei trei copii prezenti au obtinut cate un certificate de mostenitor in care reiese ca au mostenit 1/3 din bunurile ramase in urma defunctului.
Mentionez ca succesiunea a avut loc prin anul 1992.
1..Sunt valabile certificatele de mostenitor chiar daca nu sa-u prezentat toti copii?
2..ce demersuri trebuie sa sa facem pentru a obtine un act de proprietate pentru bunurile mostenite?
Cel mai recent răspuns: valentintarnauceanu , utilizator 01:33, 11 Iulie 2011
Ati facut partaj? Adica ceilalti doi va cedeaza partile din imobil dvs , in mod normal contra unei sulte, iar terenul l ati impartit? Daca in urma partajului partea de teren pe care urmeaza sa ridicati constructia Cade in lotul dvs e foarte bine. In urma partajului se vor intabula loturile mostenitorilor si dvs va puteti construi pe lotul dvs ce doriti.
nu am facut partajul datorita unui frate al nostru care , atunci cand a avut loc succesiunea a spus ca nu il intereseaza , si nu sa prezentat la notar pentru acceptarea mostenirii, iar acum ne ameninta ca ne strica actele adica certificatele de mostenitor.In privinta pamantului l-am impartit intre noi pe cale amiabila fara a avea un act precis adica in care sa scrie fiecare ce parcela tine.
Acum va intreb; Pot ceilalti doi frati sami dea partea lor de mostenire de la casa in stadiul care suntem acuma (adica doar cu certificat de mostenitor), si daca da, care ar fi calea ceea mai buna si mai ieftina de urmat pentru a obtine un act de proprietate pe numele meu.Mentionez ca imobilul (casa cu o camera si hol )construit din chirpici nu are schita si nici autorizatie de constructie.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
valentintarnauceanu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune fara intabulare si fara instanta? mandrut mandrut In urma decesului tatalui meu, cei trei copii, mostenim in urma succesiunii, fiecare o cota parte de 1/3 dintr-un imobil cu trei camere si doua terenuri ... (vezi toată discuția)
Succesiune l1u2 l1u2 Acum 62 ani pe pamantul familiei s-a construit o casa in locul pe care exista o constructie de 100 ani,fara acte ,cum era atunci....casa figureaza la primarie ... (vezi toată discuția)
Succesiune facuta, partaj voluntar danu danu Am facut succesiunea (dupa mama - 2 apartamente) si urmeaza sa facem partajul voluntar. Mostenitori sunt 2 frati. Intrebari: 1. Se poate face partajul voluntar ... (vezi toată discuția)