avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 617 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea din strainatate

Cum trebuie sa procedez pentru a avea in cartea de munca vechimea din strainatate(6 ani) ? Am lucrat cu contract legal si am platit asigurarile sociale. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 6 Iulie 2012
Trebuie sa solicitati din tara respectiva Formularul E207- Certificat privind cariera de asigurat sau a formularului E 205 - Atestat privind cariera de asigurat. - prin acest formular se confirmă realizarea de către dvs a unei perioade de asigurare sau echivalente acesteia, sub legislaţia statului respectiv.
Unde mai exact? In tara respectiva.....dar cui ma adresez? Multumesc.
Daca ne spuneti in ce tara ati lucrat , atunci vi se poate spune exact carei institutii de acolo sa va adresati ... :)
Spania,provincia Andaluzia.
Primul contract semnat prin AJOFM Bucuresti ,urmatoarele semnate la ambasada Spaniei (era nevoie de viza de munca), apoi direct la firma respectiva.
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
dana 123, utilizator
Adresati-va Institutului Naţional de Securitate Socială
(Instituto Nacional de la Seguridad Social)
Adresa:C/ Padre Damian, nr.4 , 28036, Madrid
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Pensionar in romania solicita dupa 10 ani de munca in ue, recalcularea pensiei lungus22 lungus22 Sunt pensionara in Romania din 2004. Am avut 30 de ani de munca in Romania si am mai muncit 10,5 ani in Spania. Solicit pensia in Spania fiindca m-am stabilit ... (vezi toată discuția)
Vechime din franta Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua ! Am lucrat in Franta 12 luni cu acte legale, angajat. Pot beneficia aici in tara de vechimea respectiva in calculul pensiei/vechimii ? Ce ... (vezi toată discuția)
Contact de munca in italia carare gianina carare gianina buna seara ma numesc gianina si muncesc de 2 ani in italia cu contact de munca de 4 ore in meseria de badanta , contactul este inregistrat la inps in ... (vezi toată discuția)