avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechimea din strainatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechimea din strainatate

Cum trebuie sa procedez pentru a avea in cartea de munca vechimea din strainatate(6 ani) ? Am lucrat cu contract legal si am platit asigurarile sociale. Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:55, 6 Iulie 2012
Multumesc mult.
Buna ziua! Ma puteti ajuta si pe mine, va rog? Chiar daca subiectul este de anul trecut, sper sa citeasca cineva si intrebarea mea :D Sotul meu munceste in Grecia (Aspropyrgos, Atena) cu acte legale de 6 ani, iar in august vrem sa ne intoarcem in Romania. Am inteles din rasp de mai sus ca se recunoaste vechimea in tara, dar de ce acte anume ar avea nevoie pt asta.....as dori un raspuns concret pt a nu fi nevoit sa se intoarca in Grecia pt o hartie. Va multumesc anticipat!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa solicitati din Grecia Formularul E207- Certificat privind cariera de asigurat sau a formularului E 205 - Atestat privind cariera de asigurat. - prin acest formular se confirmă realizarea de către dvs a unei perioade de asigurare sau echivalente acesteia, sub legislaţia statului grec.

Astfel, trebuie sa va adresati oficiului regional sau local al Institutului de Asigurări sociale (IKA).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc mult pt raspuns, mi-ati fost de mare ajutor! As vrea, insa, sa ma mai lamuriti intr-o privinta: secretara firmei s-a ocupat de acesta problema, iar la IKA i s-a spus ca este nevoie de aceste 2 formulare abia la varsta pensionarii si ca se va ocupa de acest lucru Casa de Pensii din orasul natal. Este adevarat sau trebuie sa le ridic eu inainte de a pleca?
Este mult mai bine sa le solicitati dvs acum , decat sa asteptati de la Casa Teritoriala de Pensii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionar in romania solicita dupa 10 ani de munca in ue, recalcularea pensiei lungus22 lungus22 Sunt pensionara in Romania din 2004. Am avut 30 de ani de munca in Romania si am mai muncit 10,5 ani in Spania. Solicit pensia in Spania fiindca m-am stabilit ... (vezi toată discuția)
Vechime din franta Romeo Valentin Romeo Valentin Buna ziua ! Am lucrat in Franta 12 luni cu acte legale, angajat. Pot beneficia aici in tara de vechimea respectiva in calculul pensiei/vechimii ? Ce ... (vezi toată discuția)
Contact de munca in italia carare gianina carare gianina buna seara ma numesc gianina si muncesc de 2 ani in italia cu contact de munca de 4 ore in meseria de badanta , contactul este inregistrat la inps in ... (vezi toată discuția)