Cum trebuie sa procedez pentru a avea in cartea de munca vechimea din strainatate(6 ani) ? Am lucrat cu contract legal si am platit asigurarile sociale. Multumesc!
Buna ziua! Ma puteti ajuta si pe mine, va rog? Chiar daca subiectul este de anul trecut, sper sa citeasca cineva si intrebarea mea :D Sotul meu munceste in Grecia (Aspropyrgos, Atena) cu acte legale de 6 ani, iar in august vrem sa ne intoarcem in Romania. Am inteles din rasp de mai sus ca se recunoaste vechimea in tara, dar de ce acte anume ar avea nevoie pt asta.....as dori un raspuns concret pt a nu fi nevoit sa se intoarca in Grecia pt o hartie. Va multumesc anticipat!
Trebuie sa solicitati din Grecia Formularul E207- Certificat privind cariera de asigurat sau a formularului E 205 - Atestat privind cariera de asigurat. - prin acest formular se confirmă realizarea de către dvs a unei perioade de asigurare sau echivalente acesteia, sub legislaţia statului grec.
Astfel, trebuie sa va adresati oficiului regional sau local al Institutului de Asigurări sociale (IKA).
simyna-antonela
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc mult pt raspuns, mi-ati fost de mare ajutor! As vrea, insa, sa ma mai lamuriti intr-o privinta: secretara firmei s-a ocupat de acesta problema, iar la IKA i s-a spus ca este nevoie de aceste 2 formulare abia la varsta pensionarii si ca se va ocupa de acest lucru Casa de Pensii din orasul natal. Este adevarat sau trebuie sa le ridic eu inainte de a pleca?