avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... boala profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

boala profesionala

Buna ziua,

Lucrez de 20 de ani ca telefonista , in urma cu doi ani am fost diagnosticata cu Hipoacuzie.Mi-a fost schimbat locul de munca nu mai lucrez la casca, dar am aflat ca era normal la protectia muncii sa fiu luata in evidenta cu boala profesionala. Am contactat departamentul de protectia muncii din cadrul institutiei si raspunsul a fost,, ca nu sunt luata in evidenta lor cu boala profesionala, ca este mai greu de facut acest lucru , ca ar mai si alte persoane care ar solicita acest asta, ca trebuie sa se intereseze ( EU LE-AM DAT TOATE DETALIILE --CA TREBUIE SA VINA CINEVA DE DIRECTIA SANATATII PUBLICE SA FACA UN PROCES VERBAL SA COMPETEZE O ANEXA),intr-un cuvant am fost dusa cu zaharelul .Momentan in institutie se fac disponibilizari si as vrea sa fac pasul de a pleca, as vrea sa cunosc drepturile mele privind boala profesionala in cadrul institutiei sa stiu daca sa mai raman, daca pana la urma se recunoaste boala profesionala ma poate ajuta sa nu fiu data afara. Sau dupa disponibilizare ma pot pensiona pe caz de boala? Daca ma pensionez cu acest diagnostic , ma mai pot angaja macar jumatate de norma?

Multumesc frumos
O zi buna:D
Cel mai recent răspuns: jenicutz , utilizator 20:40, 6 August 2008
Boala profesionala va da dreptul de a vi se oferi un loc de munca corespunzator, in caz contrar ar urma desfacerea contractului de munca pentru necorespundere profesionala. Dupa disponibilizarea daca suntei in gradul 3 de invaliditate puteti incheia contract de munca pe durata determinata sau in timp partial.
Buna seara,

Am contactat din nou departamentul de protectia muncii cu intrebarea ,, Daca am primit acum doi ani acest diagnostic si locul de munca a fost schimbat cu raspunsul inapt lucrul cu casca de nu au fost demarate de atunci toate actiunile necesare pentru a fi incadrata cu boala profesionala,,
Raspunsurile au fost:
-Ca medicul de medicina muncii a omis sa faca procesul verbal (dar totusi a dat diagnosticul de Hipoacuzie --consider ca pentru o telefonista trebuia sa-i de gandit acest lucru)si chiar protectia muncii a omis acest lucru dar totusi la dansii am dosar cu acest diagnostic chiar am primit ajutor pentru cumpararea de aparat auditiv--OARE CUM NU SI-AU DAT SEAMA CA PURTAND APARAT AUDITIV SE LEGA DE BOALA PROFESIONALA
- Ca este prea tarziu sa mai fac ceva, ca daca as incerca ceva ar iesi un scandal prea mare pentru institutie, ca cei care ar veni din parea Sanepidului pentru expertiza ar fi informatii sa nu ajute la declararea de boli profesionale, nu ar mai avea cum sa verifice ca intre timp in call centers sau mai facut modernizari , nu mai sunt vechile aparate cu care am lucrat, ca oricum nu ma ajuta diagnosticul de Hipoacuzie sa ma pensionez(cu toate ca eu m-am interesat si ma pot pensiona pe caz de boala profesionala cu acest diagnostic).
- Cel de la protectia muncii mi-a promis ca ma poate ajuta sa primesc din partea institutiei un ajutor financiar 2-3 salarii
- Ca daca totusi as avea castig de cauza ar scapa foarte usor de mine--probabil data afara
Intr-un cuvant mi s-a dat de inteles ca institutia nu doreste sa aiba in palmare boli profesionale si se face tot posibilul sa fie ascunse.
Daca as avea posibilitate as ajunge cu ei de gat direct la tribunalul de la Haga.#-o

:"> O ultima intrebare --Daca am acest diagnostic (fara sa-l asociez cu boala profesionala) ma pot pesiona medical.

Multumesc frumos
Va multumim ca existati=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Boala profesionala jenicutz jenicutz Buna seara, Am contactat din nou departamentul de protectia muncii cu intrebarea ,, Daca am primit acum doi ani acest diagnostic si locul de munca a fost ... (vezi toată discuția)
Boala profesionala jenicutz jenicutz Buna ziua, Lucrez ca telefonista de 20 de ani si de 2 ani am fost diagnosticata cu hipoacuzie, as vrea sa stiu daca in urma disponibilizarii , vreau sa ma ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie să fac să mă pensionez pe caz de boală Eu.com Eu.com Am gradul ,,accentuat permanent ,,boala hipoacuzie profundă ,momentan lucrez ca, confecționer croitorie,vreau să mă pensionez pe caz de boală Ce ... (vezi toată discuția)