avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Permis de conducere persoane surde
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Permis de conducere persoane surde

Buna seara,

Persoanele cu handicap auditiv (surzi, sudo-muti) au dreptul să obtina permis de conducere?
Cu ce nu stiu, cu ce nu sunt interesati (in general, persoanele cu dizabilitati sunt privite cu rezerve, chiar de natura intelectuala), este mai simplu sa ii respinga la examinare. Inca se manifesta reticenta in privinta capacitatilor intelectuale ale surzilor, inca sunt dezavantajati de autoritati. Ca exemplu, sistemul 112 este absolut inutil suzilor si mutilor... si exemplele pot continua.
De aceea zic ca ar trebui sa se adreseze ANSR, sa puna ei problema.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns referitor la retinerea permiselor si obligarea refacerii analizelor persoanelor cu handicap mediu - atacarea acestuia in contencios administrativ ovidiu7676 ovidiu7676 mai explicit in urma unei petiti am primit raspuns referitor la retinerea permiselor si OBLIGAREA refaceri analizelor a persoanelor cu handicap la gramada ... (vezi toată discuția)
Pot da de permis? TheRoW TheRoW Buna ziua, as dori si eu sa va intreb daca pot da de permisul de conducere. Subliniez ca am probleme cu auzul dar am aparate auditive si aud foarte bine cand ... (vezi toată discuția)
Permis auto cat b-hipocuzie moderata bilaterala interorient interorient I-mi voi reinoi permisul si am efectuat vizita medicala , la ORL este specificat apt Cod 02 (dar nu specifica daca este pe o ureche sau pe amandoua ) Am ... (vezi toată discuția)