avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 814 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Impozite pe teren si cladiri/ Termen de prescriere
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Impozite pe teren si cladiri/ Termen de prescriere

Buna,

Am un SRL care detine in proprietate un teren de 6000 mp., cu cladiri (magazii, depozite , hala de lucru). Nu am mai platit impozitele la primarie incepind cu anul 2007, (2006 a fost ultimul an in care am platit).
Am inteles, in principiu, ca impozitele la stat au un termen de prescriere de 5 ani, iar alte debite, personale sau catre alte institutii, se prescriu in 3 ani. In cazul meu, as dori sa aflu daca impozitul catre Primarie e impozit datorat catre Stat sau nu ... si cind s-ar prescrie datoria (Primaria, inca nu m-a actionat in Instanta) !!

Multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: lucianrosca , utilizator 13:10, 18 Martie 2012
Impozitele pe teren sau pe cladiri intra in categoria impozitele care se prescriu in termen de 5 ani de zile ...

Dreptul organului fiscal de a stabili obligaţii fiscale se prescrie în termen de 5 ani, cu excepţia cazului în care legea dispune altfel. Termenul de prescripţie începe să curgă de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care s-a născut creanţa fiscală potrivit art. 23 C.proc.fisc., dacă legea nu dispune altfel.

Dreptul de a cere executarea silită a creanţelor fiscale se prescrie în termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului următor celui în care a luat naştere acest drept.
Prin urmare, daca aveti neplatit impozit din 2007 , prescriptia intervine dupa data de 01.01.2013.

Multumesc !
dar daca v-a trimis somatii in ultimii ani, prescrierea se intrerupe de la acea data si incepe sa curga un nou termen de 5 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prescriere datorii petroniki petroniki Nu am achitat impozitul pt locuinta si masina,plus amenzile de la circulatie de vreo 3 ani.Va rog sa-mi spuneti daca aceste datorii se prescriu?Multumesc! (vezi toată discuția)
Prescriptie datorii la buget rocriss rocriss Buna seara, Am o intrebare legata de datoriile la buget. O societate comerciala care isi suspenda activitatea are datorii la buget. Imi puteti spune daca ... (vezi toată discuția)
Impozit anual giorgianach giorgianach buna seara, am rugamintea ca, cine poate si doreste sa ma ajute, cu privire la problema cu care ma confrunt. am probleme cu primaria unde trebuie sa achit ... (vezi toată discuția)