avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajara persoana cu handicap gr. III
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajara persoana cu handicap gr. III

Buna ziua,
Conf. art. 35 CM o persoana poate fi angajata la mai multi angajatori cu CIM diferite.
Se poate practica si in cazul perosoanelor cu handicap? daca lucreaza la o firma 8 ore sa mai lucreze si pt firma cealalta 4 ore (locatia ar fi doar la o firma si acolo ar presta servicii si pt firma cealalta)?

Multumesc,
Hajnalka


Ultima modificare: Luni, 11 Iulie 2011
hajnyci, utilizator
Cel mai recent răspuns: hajnyci , utilizator 13:03, 11 Iulie 2011

Persoanele care beneficiaza de pensie de invaliditate gradul III au dreptul sa lucreze 4 ore/zi.


E hadicap de gr."mediu"(gr.III) sau pensionar de invaliditate de gr.III? Pentru ca invaliditatea de gr.III este caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca

Legea 448/2006 prevede:

ARTICOLUL 76
(1) Persoanele cu handicap au dreptul de a munci si de a realiza venituri in conformitate cu prevederile legislatiei muncii, precum si cu dispozitiile speciale din prezenta lege.
(2) In sensul prezentei legi si numai in contextul incadrarii in munca, prin persoana cu handicap se intelege si persoana invalida gradul III.

ARTICOLUL 77
(1) Persoanele cu handicap pot fi incadrate in munca conform pregatirii lor profesionale si capacitatii de munca, atestate prin certificatul de incadrare in grad de handicap, emis de comisiile de evaluare de la nivel judetean sau al sectoarelor municipiului Bucuresti.

Deci, consultati-va si cu cei de la Comisia de evaluare de resort.
Multumesc pt raspunsuri, in sfarsit am aflat ca este vb de o persoana cu handicap gradul II si nu gradul III,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dreptul la munca al persoanelor cu handicap mamana mamana Buna seara.Vin cu o intrebare catre dumneavastra;o persoana incadrata intr-un grad de handicap grav(HIV/SIDA .care vrea sa lucreze pentru a-si suplimenta ... (vezi toată discuția)
Se poate cumula pensia de invaliditate cu salariul? monik monik buna ziua. se poate cumula pensia in urma pensionarii pe caz de boala cu salariul? stiu ca pensionarii pe caz de boala pot lucra max 4 ore/zi cu carte de ... (vezi toată discuția)
Drept de munca sorina_h2004 sorina_h2004 BUNA ZIUA, Va rog sa-mi spuneti daca o persoana cu pensie de boala grd II fara drept de munca poate obtine drept de munca program redus(1-2 h) fara sa-i ... (vezi toată discuția)