avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1230 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... mandat de arestare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

mandat de arestare

se emite un mandat de arestare european cand un om are de executat o pedeapsa de un an si 10 luni ? fapta de art.215
va multumesc

Nu "se poate" sa il dea in urmarire, "este" dat in urmarire.
Poate fi adus în țară momentan sau după ce vine hotărârea acasă se poate face rejudecare la dosar din nou

Dacă își păstrează locul de muncă și se dă rejudecare la dosar se poate sa mai fie cautat

La un caz sa fie oprit de vriun organ de politie din alta tara posibil sa i ceata actul de identitate se poate sal găsească cu mandat în Romania atata timp cat este plecat
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2022
trandafir2, moderator
Daca s-a emis mandat, va fi adus cu mandat, mai putin in situatia in care se preda singur.
Treaba cu locul de munca nu are relevanta. Daca il opreste politia in alta tara, va verifica daca exista mandat.
Sfatul este sa nu se sustraga de la executare, si eventual sa ceara rejudecarea, dar sfatuiti-va cu un avocat.
Cum va fi găsit odată ce organele de politie nu știe unde se afla și în ce țară este asta m-ar interesa sa știm ne este teama in fiecare zi mergând la munca sa nu îl oprească poliția știind că are mandat în Romania dacă puteți să mă ajutați cu un rasp va multumesc

trandafir2 a scris:

Daca s-a emis mandat, va fi adus cu mandat, mai putin in situatia in care se preda singur.
Treaba cu locul de munca nu are relevanta. Daca il opreste politia in alta tara, va verifica daca exista mandat.
Sfatul este sa nu se sustraga de la executare, si eventual sa ceara rejudecarea, dar sfatuiti-va cu un avocat.

Va fi gasit pentru ca este dat in urmarire internationala, si exista o lege nationala si conventii internationale, prin care se pun in aplicare mandatele de arestare internationala. Fie la o granita, fie la o verificare de rutina, fie daca calca pe o musca pe strada, si asa mai departe, este saltat imediat si trimis in statul in care s-a emis mandatul. Sa se predea este cel mai simplu, si apoi sa ceara rejudecarea, daca este cazul. Luati legatura cu un avocat si expuneti-i cazul.

Alte discuții în legătură

Mandatul european catalina1992 catalina1992 in cat timp persoanele fugite (care se sustrag de la pedeapsa de 4ani pt trafic de droguri de mare risc dupa sentita data de inalta curte de casatie si ... (vezi toată discuția)
Urmarire internationala dyenutza dyenutza am si eu o rugaminte la dumneavoastra...am o cunostinta care a luat o pedeapsa de 4 ani cu executare pt furt calificat...si a reusit sa plece din tara pana sa ... (vezi toată discuția)
Mandat de arestare europeana claudiaionete claudiaionete explicatimi concret ce reprezinta un mandat de arestare europeana ,ce libertate de miscare are respectiva persoana,si daca in acest timp poate sa redeschida in ... (vezi toată discuția)