avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... nota explicativa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

nota explicativa

Avand in vedere ca in unitatea unde lucrez a aparut un caz de indisciplina... vin si va cer o informatie:
Ce elemente esentiale ar trebui sa contina o NOTA EXPLICATIVA (un model)? Si rog, daca se poate, sa-mi spuna cineva si actul/actele normative, in afara de CM care ar reglementa domeniul asta.
Multumesc mult!
O zi buna tuturor!
Codul muncii reglemanteaza in Cap.II, Raspunderea disciplinara art.263 - 268
Privitor la NOTA EXPLICATIVA,aceasta nu este tip, aplicati prevederile din Codul muncii art.267 alin.(4): In cursul cercetarii disciplinare prealabile salariatul are dreptul sa formuleze si să susţină toate apărările in favoarea sa şi să ofere persoanei imputernicite să realizeze cercetarea toate probele şi motivaţiile pe care le consideră necesare, precum şi dreptul să fie asistat, la cererea sa, de către un reprezentant al sindicatului al cărui membru este.

Domeniul raspunderii disciplinare este reglamentat si de dispozitiile continute cu privire la raspunderea disciplinara in:
- contractul colectiv de munca pe unitate
- contractul colectiv de munca pe ramura
-CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCÃ UNIC LA NIVEL NAŢIONAL PE ANII 2007-2010,încheiat conform art. 10 şi 11 din Legea nr. 130/1996, republicată, înregistrat la Ministerul Muncii,Solidarităţii Sociale şi Familiei cu nr. 2.895 din 21 din 29 decembrie 2006, publicat în Monitorul Oficial alRomâniei, Partea a V-a, nr. 5cc din 29 ianuarie 2007 cap.6 Contractul individual de munca, in speta, art.75.


Ultima modificare: Marți, 5 August 2008
Avocat FLORENTINA ALBU, Avocat
NOTA EXPLICATIVA

Subsemnatul(a) ______________________ avand calitatea de __________ la __________ angajat de la data de ___/___/____, domiciliat in __________ judetul/sector _________ bdul/str. _________________, nr. ___, bloc ___, sc. ___, et. ___, ap. ___, telefon ____________, legitimat cu BI/CI/Pasaport seria ____, nr. ___________, eliberat de __________, la data de ___/___/____, CNP _____________ la intrebarile puse de ____________________________, avand functia de ____________________ , dau urmatoarele explicatii:
1. Intrebare: _____________________________________________________
1. Raspuns: _____________________________________________________

2.Intrebare: _____________________________________________________
2. Raspuns: _____________________________________________________
3. Daca mai aveti ceva de adaugat? __________________________________
_________________________________________________________________

Semnatura salariat,

Data in fata noastra, azi ...............
Semnatura ................
Va multumesc mult pentru ajutor!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate acordat la nastere shumy shumy Buna seara! Am si eu o intrebare. Sotia urmeaza sa nasca in aprilie si as vrea si eu sa stiu ce acte trebuiesc pentru acordarea acelei prime de nastere sau cum ... (vezi toată discuția)
Concediere colectiva jh0nny jh0nny Buna ziua. Lucrez la stat si am fost concediat impreuna cu mai multi colegi . Este vorba despre o concediere colectiva . Vreau sa stiu daca se mai aplica ... (vezi toată discuția)
Cercetarea disciplinara utc utc Buna ziua, Salariatul refuza sa dea nota explicativa Ce este de facut? Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)