avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Declaratie facuta la notar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Declaratie facuta la notar

buna ziua,
este vorba de 2 frati
unuia parintii i-au dat un apartament de 5 camere, celuilalt ii va ramane vila in care stau parintii momentan.
Fiul caruia ii va ramane vila, parintii nu vor sa faca nici un act cu el spunand ca toate sunt de facut tocmai la moartea lor, iar ei si-au dat cuvantul ca va fi casa lasata lui.
Se poate face la notar o declaratie data de celalalt fiu care are apartamentul, prin care acesta sa spuna ca renunta la dreptul lui asupra vilei parintilor si a terenurilor aferente ei???
Se poate folosi in cazul unei succesiuni ca act doveditor cum ca unul dintre fi a renuntat asupra drepturilor la mostenire dupa decesul parintilor?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 15:56, 6 August 2008
Contract de vanzare cumparare cu drept de uzufruct viager!
Între fraţi nu are ce convenţie să se încheie, deoarece proprietatea aparţine părinţilor.
Astfel, eu recomand încheierea unui contract de vânzare-cumpărare a imobilului cu păstrarea sau nu a uzufructului viager, aşa cum a fost încheiat contract de vânzare-cumpărare în favoarea celuilalt fiu. Dacă prima vânzare a fost o donaţie deghizată şi a doua va avea acelaşi caracter, dar cum ambii fraţi au beneficiat de acelaşi regim, nu vor putea nici unul ataca actul de proprietate al celuilalt atâta timp cât şi actul său este o liberalitate.
Uzufructul viager îl recomand oricărui părinte pentru protecţia sa, indiferent câtă încredere are în copilul său. Am văzut destui clienţi-părinţi care au încheiat acte de vânzare-cumpărare cu propriul copil, fără să primească un ban, după care au fost evacuaţi şi lăsaţi pe drumuri. Nici un părinte nu merită un asemenea tratament din partea propriei progenituri, după o muncă de-o viaţă...;)
Ultima modificare: Miercuri, 6 August 2008
Corina Capotã, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Donatia angeladiana angeladiana Buna ziua.poveste incepe asa..acum 6 ani parintii sotului meu i-au dat lui apartamentul in care locuim sub forma de donatie(sotul meu are 3 frati).intrbarea ... (vezi toată discuția)
Contract vânzare-cumpărare Ana Murărescu Ana Murărescu Bună ziua! Părinții mei doresc să treacă casa pe mine și soțul meu. Cum ar fii mai bine să treacă ca să nu se mai schimbe și ca să stăm și noi ... (vezi toată discuția)
Act de vânzare cumpărare intre mine și părintii mei andru1973 andru1973 Buna ziua,am și eu o întrebare ,casa părinților mei (apartament)mi sa făcut act de vânzare cumpărare (în anul 2004)cu clauza cum spune în ... (vezi toată discuția)