daca un client da banii dar refuza sa primeasca si sa dea detalii pentru factura si chitanta
si nu stim decat numele si prenumele , cum procedam la intocmirea facturii? Scriem doar numele si prenumele...
Dvs cum ati proceda intro situatie "jenanta" ca aceasta, cum e corect sa se procedeze?
1) CNP nu l-am gasit , incerc seria si numarul de buletin.... si sunt sanse minimale sa fac rost de ele.
Totusi e minunat daca factura poate sa nu contina semnatura clientului....(adica un stres in minus)....contabiliceste intleg ca in acest caz se interpreteaza ca e suficient sa declari venitul...?
2) factura originala deci ramane in facturier CA DOVADA a faptului ca nu a fost semnata? sau trebuie rupta si data, sau o pastrez?
3) chitanta in orginal trebuie insa rupta si predata!? sau o pastrez....
@macovei2000, daca nu sunt foarte indiscreta, ce produse ati vandut persoanei respective? Si de ce nu doreste sa-si declare identitatea? :sorry:
1. Nu e chiar minunat ca factura ramane nesemnata. Dar avand in vedere ca este achitata...
2. Exemplarul 1 al facturii nu ramane in facturier (ati emis aceasta factura sau urmeaza sa o emiteti?). Exemplarul 1 al facturii insoteste chitanta -tot ex.1- la client.
3. Ex.1 al chitantei, asa cum am mentionat mai sus se preda clientului.
traduceri / are o profesie liberala ..care tocmai pe acest forum nu as putea decat sa o jignesc, daca as spune ce profesie are.
reiau o intrebare....daca dau doar chitanta (adica nici o factura - exact cum dau avocatii - doar chitanta) chiar in lipsa contractului....eu pfa, ea persoana fizica...este suficient pt o persoana fizica, nu? ( si exclud pentru vesnicie sa ma incurc cu factura care imi ramane nesemnata) ?
Stimate @macovei2000 nu puteti emite numai chitanta fara factura.
Chitanţa serveşte ca si document justificativ pentru depunerea unei sume in numerar la casieria societatii si inregistrarea acesteia in registrul de casa si in contabilitate. Se emite in cazul vanzarii de produse sau prestarii de servicii pentru care plata se face in numerar. Ca PFA sunteti obligat in relatiile cu persoanele fizice sa intocmiti factura, iar chitanta este intocmita in cazul incasarii in numerar.