avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Greseala mare: chitante catre Persoane Fizice - cum ...
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Greseala mare: chitante catre Persoane Fizice - cum pot repara situatia

Buna ziua.
Am cam incurcat borcanele.

Am trimis prin curier catre 5 persoane fizice distincte pe langa factura si chitanta. In paralel trimisesem si la persoane juridice si am uitat efectiv ca nu e voie sa dai chitanta decat catre firme.

Cum as putea rezolva legal problema, specific ca nu am cum sa reintru in posesia chitantelor albastre de la clienti netinand legatura cu ei.
Cel mai recent răspuns: QED , utilizator 14:42, 19 Aprilie 2015
Banii cum i-ați încasat? Vă vin ramburs prin curier?
banii au venit ramburs prin curier
doar luand contact cu clientii sa va returneze chitantele. dar daca banii sunt prin curier mie mi se pare corect cu chitanta, ca doar nu sunt prin banca.
Atunci ați procedat corect, așa cum spune și colega av.antoanelageaman
si mie mi se pare corect INSA : clientii sunt PERSOANE FIZICE

L.E. - cand trimit prin cargus pastrez fisa care o primesc cu banii. Pe ea este notat seria chitantei data clientului in schimbul rambursului si datele mele. Practic aia o pastrez pentru ca banii vin insotiti de ea. Are serie, suma, contravaloarea tranzactiei cu clientul X.
Cand trimit prin fancurier imi aduce banii in plic. Omul nu primeste chitanta. Bon fiscal stiu ca pot sa dau doar daca imi da omul banii in mana mie. In aceasta situatie am decis sa ii pun omului in pachet pe langa factura si o chitanta. INSA LEGEA ZICE CA FACTURA SE DA DOAR CATRE FIRME NU CATRE PERSOANE FIZICE.

M-am incurcat rau de tot.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2015
hordymulberry, utilizator

Alte discuții în legătură

Cand este obligatoriu sa emitem bon fiscal? klm0909 klm0909 Buna ziua, 1. detin un magazin online de vanzare produse electronice si as dori sa stiu daca legislatia ma obliga sa emit bon fiscal pentru fiecare vanzare ... (vezi toată discuția)
Obligativitate emitere bon fiscal cybercat86 cybercat86 Buna ziua, Detin o firma care are ca activitate principala: 4540 - Comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea ... (vezi toată discuția)
Chitante emise catre persoane fizice ContSters255863 ContSters255863 Efectuez comert la distanta si am livrat cateva bunuri catre persoane fizice, cu incasare pe baza de chitanta realizata electronic. Stiu ca nu a fost bine si ... (vezi toată discuția)