avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1769 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu legal de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu legal de odihna

Buna ziua.
Avem un angajat care este in concediu medical pentru neoplazie din martie 2010 pana la 31 iulie 2011.Cu data de 01 august 2011 va beneficia de pensie de boala grad de invaliditate 3. Intrebarea mea este de cat concediu legal beneficiaza? Are dreptul la concediu legal pentru perioada in care a fost in concediu medical? Si care ar fi baza legala?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:05, 12 Iulie 2011
1. Codul muncii spune ca se acorda CO proportional cu timpul efectiv lucrat:
Art. 145
(1) Durata minima a concediului de odihna anual este de 20 de zile lucratoare.

(2) Durata efectiva a concediului de odihna anual se stabileste in contractul individual de munca, cu respectarea legii si a contractelor colective aplicabile, si se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic.

2. Asadar nu i se acorda zile de CO pe perioada cat a fost in concediu medical.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile de sarbatoare legala marianpr marianpr In luna August 2012 am fost in concediu de odihna, iar data de 15 August a fost una ditre zilele mele de concediu. Am solicitat inca o zi de concediu pe ... (vezi toată discuția)
Concediu pentru salariati cu timp de munca partial kyoko kyoko Buna ziua! Un salariat cu timp de munca partial( jumatate de norma) la cate zile de concediu are dreptul? Va multumesc! (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza zilele de co? Andrei Gica Andrei Gica Cand calculam numarul de zile de CO la care un angajat ar avea dreptul, ne raportam la intreaga perioada pt care el a fost angajat, sau ne raportam numai la ... (vezi toată discuția)